Sós előrejelzések: a nemzetközi ártérkép

Nagy bizonytalanság idején határozott pontokra van szükség. Még az ingatlanban is. Nos, a mai rovatban megpróbálunk egyfajta térképet készíteni arról, hogy mi lesz a világhelyzet a luxusingatlanok panorámájában. Többször kijelentettük, hogy ez a szegmens általában változatlan marad.

Mivel bármely „elsődleges” termék iránti kereslet nem változik, hanem állandó marad. De 2020-ban megjegyezték, hogy a világjárvány idején még ez az ágazat sem volt mentes a válság alól. Ezért próbáljuk meg ma megérteni, milyen kilátások vannak a luxustégla szegmensben.
Tehát, ha készen áll, és tollal és papírral van felfegyverkezve, elkezdhetjük!

Minden elemzésünk egy nagyon specifikus indexen alapul, amelyet a Savills: World Cities Prime Residential Index állított össze. Ezt a mutatót használták 30 nemzetközi város ártrendjeinek meghatározására, amelyekről ismert, hogy erős gazdaságot és meglehetősen szilárd társadalmi szerkezetet képviselnek. Nos, úgy tűnik, hogy az optimista nyom 2021 első hónapjaiban végre kialakul, ami a luxusingatlanok árainak nem annyira aránytalan emelkedéséhez vezet. A városok részletes elemzése előtt emlékezzünk arra, hogy az árak növekedése vagy csökkenése nem mindig jelenti a válság szinonimáját. Valójában a piaci érték növekedése gyakran a gazdasági fellendülést jelképezi, mivel az ingatlant valóban méltónak fogják tekinteni erre az értékre. És ezért a piac többi részének megfelelő árral. Rovatunkba visszatérve az elemzők 1,6% -os luxusáremelkedésre számítanak. De nézzük meg együtt, hogy a földgömb különféle városai hogyan különböznek egymástól

A legnagyobb növekedési ütemet Szöul, Berlin és Sydney fogja hajtani. Három teljesen különböző valóság, de egy közös számmal: 6,8% -kal több, mint 2020-ban! Ami a szakértők szerint gyorsabb helyreállást jelent a luxusberuházások szempontjából.
Ugyanakkor a kínai Guangzhou is kialakulóban van. Az elemzők sokat várnak ettől a valóságtól, tekintve a már 2019-ben beindított hatalmas urbanizációs folyamatot, amely egyre vonzóbbá tette a potenciális befektetők szemében. De nem csak. Az erő, amely lehetővé teszi Guangzhou felszállását, egyben Shenzen közelsége is, amelyet Kína harmadik legnagyobb gazdaságának konfiguráltak!

Nem másodlagos jelentőségű, Miami városa és hasonlók. Azok a városok, amelyek lélegzetelállító természeti tájakat kínálnak, és amelyek emiatt megengedhetik maguknak, hogy felfújják ajánlataik árait a piacon. Ismét az a pszichológiai igény, hogy befektetni kell egy olyan környezetbe, amely nemcsak luxus, de külsőleg is tágas. Végül, de nem utolsósorban a stabil vagy akár csökkenő árakkal rendelkező metropoliszok listája az ingatlan luxustájban. Érdemes megemlíteni Milánót és Rómát Olaszország, Madrid, Barcelona, Lisszabon, New York és Hong Kong vonatkozásában. Nem kizárt, hogy ez az árcsökkenés pozitív lehet a gyors gazdasági fellendülés szempontjából is. De várunk néhány hónapot, hogy biztosan elmondhassuk. Addig továbbra is kövess minket!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB