Svájc: új buborék?

A Covid mindent felborított. Ingatlant is. Néhány országban a gazdasági egyensúly teljesen megváltozott (és nem csak).
Ismeretes, hogy különböző területeken az ingatlanok átlagárai összeomlottak, lehetővé téve a gazdaság recirkulációját. Másoknál viszont az egekbe szöktek. Mai rovatunkban egy nagyon sajátos ingatlanpiacot elemezünk.

Számos luxusingatlan jelenléte és általában szilárd és erős gazdaság jellemzi. Svájcról beszélünk. Miért félnek a legtöbb országos sajtóorgánumok attól, hogy valódi lakásbuborék alakulhat ki? Ha Ön is kíváncsi többre, csak maradjon ezen az oldalon, és olvassa el a következő sorokat. Hamarosan kezdődik a Realigro új rovata!

Kezdjük a rendelkezésünkre álló adatok elemzésével. Az UBS által kiszámított ingatlanindex emelkedett az év második negyedévében. + 1,90 pontot ért el. Bár minimális növekedésnek tűnhet, a valóságban az eredmény súlyosan terheli a nemzeti ingatlanokat. A veszély ?

Ahhoz, hogy túl sok ingatlan legyen elérhető a piacon, de elveszítse az érdekes potenciális vevőket.
De melyek a fő buborékkockázati területek? A válsággal kapcsolatos kockázatok alapján a következő besorolást lehet elvégezni.
1. Főbb kockázatok: úgy definiálva, hogy a lakásárak már nincsenek összhangban a háztartások jövedelmével és a bérleti díjak szintjével. Félő, hogy Zürich, Genf és Bázel régióiban nyilvánulhatnak meg;
2. Túlmelegedésből származó kockázatok: annyira kategorizálva, hogy a kereslet és az árak erőteljes növekedését eredményeznék. Ez a fajta kockázat magában foglalja a korábban említett területeket.
3. Likviditási kockázatok: akkor valósulnának meg, ha a kereslethez képest túlzott kínálat jönne létre. Ami egyet jelent: képtelenség eladni. Ez a kritika kilenc svájci régiót ölel fel, ebből négy Ticinóban. Az egyetlen terület kizárt: a Bellinzonese.

De van több is. További veszélyt jelent a bérleti piac. Valójában a piacon elérhető lízingszerződések árai 3,2%-kal csökkentek. Ez ahhoz vezetne, hogy a potenciális vásárlók nagy része megszűnik, és bérleti szerződések aláíróivá alakulnak.

Hogyan fog ez a helyzet alakulni? A közelgő svájci ingatlan -előrejelzésekkel kapcsolatos statisztikai adatok nem túl megnyugtatóak. Valójában úgy tűnik, hogy ha Svájc ezen a vonalon folytatná, valóban kockáztatná a sokat féltett lakásbuborékot. De ha Ön is szeretne többet megtudni erről és sok más, ingatlanokkal kapcsolatos témáról, és mindenekelőtt, ha nem is akar lemaradni az ágazat legfrissebb híreiről, akkor maradjon velünk a hivatalos portálon.

Valójában minden nap minden hírt közölünk, hogy megosszuk veletek, hogyan fejlődnek a nemzetközi ingatlanok napról napra. És ön tisztában volt ezzel a nagy kockázattal, amely Európa egyik legstabilabb és gazdaságilag legerősebb nemzetét jellemzi?

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB