Koreai ingatlanok: a dél még mindig lemaradt

Évekig tartó gyenge teljesítmény után a koreai ingatlanok továbbra is rendkívül lassúak. A nehéz növekedés, amely nehéz eljutni, és ez arra késztett minket, hogy részletesebben elemezzük a koreai ingatlanokat, ezért ma érvként fogjuk kezelni, hogy Dél-Korea állt-e mindezen évek során. De mindenekelőtt megpróbáljuk megérteni, hogy mi lehet a 2020-ra vonatkozó kilátások.

Tehát ha készen állsz, kezdhetjük a 2019-es előtti utolsó hírekkel!
Kezdjük azzal, hogy Korea politikai helyzete egyáltalán nem egyszerű. Az új kormány fő célja egy innovatív adóterv elfogadása volt. Egy igazi '' új paradigma '', hatalmas, 10 milliárd dolláros beruházáson alapszik.

Cél? Nagyobb szociális biztonság, egészségügy és átképzés a kis- és középvállalkozások számára. Mindez arra ösztönzi a potenciális vásárlókat, hogy fektessenek be Dél-Korea ingatlanába, de a magas lakhatási költségek valódi 'túlmelegedett spekulatív' területeket generáltak. Az árak túl magasak, az átlagos kereslet elérhetetlenségén túl.
A legdrágább területek kétségkívül:

- Szöul fővárosa (mind a 25 kerületében)
- Gwacheon
- Sejong város

Az utolsó két területet a legdrágábbok közé sorolják. De miért? A motiváció egyszerű. A kormány (ismét) bevezette a tőkenyereség-adó növelését az ingatlanbefektetők számára. Az úgynevezett CGT. A 2005 és 2014 közötti időszakban már megvásárolták.

Ma azonban a befektetők, a két ház tulajdonosai további 10% -kal több adót vetnek ki. Ezenkívül három ingatlantulajdonosok esetében a fent említett CGT mellett 20% -os növekedést kell várni. Röviden. Egy igazán nehéz adórendszer, amely visszatartja az ingatlanfejlesztés és -javítás minden kísérletét.

Ennek ellenére a gazdasági növekedés félénk, de jelen van: Ha elemeznénk az ország gazdasági növekedését, akkor minden bizonnyal pozitív eredményeket kapnánk.
Részletesen:
- 2,1% 2018 harmadik negyedévében,
- 2,9% 2018 negyedik negyedévében
- 1,7% 2019 első negyedévében
- 2% 2019 harmadik negyedévében

A növekedést elsősorban a termelés és az import-export tevékenységek növekedése tartotta fenn. Ezen túlmenően a GDP 0,5% -kal nőtt, a Korea Bank (BOK) által a kamatlábak csökkentésének köszönhetően. Ezért remélhető, hogy 2020-ban tovább folytatódik a gazdasági forgalom, és javul az ingatlan kilátásai is.

 Természetesen nem tudunk határozott megerősítést adni a Dél-Korea környékén húzódó hipotéziseknek (bármennyire pozitívak is), amit azonban megtehetünk az, hogy állandóan figyelemmel kísérjük a helyzetet. Mindig itt, teljes Realigro stílusban!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB