Az ingatlan jövője a Google szerint? Fa felhőkarcolók!

A Quayside kifejezés jelent valamit? Mégis ebben a szóban az ingatlan világ jövője konvergens a Google szerint. Valójában ez a szó egy valódi intelligens városra utal, amely a kanadai vízparton jön létre. Egy kísérlet, amely aláírja a városi modernizációs céget, a Sidewalk Labs-t, aki által irányított? Csak a Google Alphabet-ről, ami a fenntarthatóságot a projektek hajtóerejévé teszi. És ez valóban fenntarthatóság és azokkal a technológiákkal együtt, amelyekről ma beszélünk. Ennek a ambiciózus projektnek a legfontosabb eleme az, hogy minden idők egyik leggazdaságosabb, ősi és „zöld” anyagát használják: fa.

 Kanadában, könnyen megtalálható, a fa bőségesen jelen van, de soha nem használták fel felhőkarcoló építésére. Ez az alapötlet a helyszínen a környezetvédelem egyik leginkább orientált országában.
Helyi anyag, ami egyre fontosabbá válik és garantálja a kanadai ingatlanszektor számára a zöld lábnyomot.

Az öko-fenntartható fejlesztés iránt érdeklődő szomszédság mintegy hárommillió négyzetméternyi helyet foglal el a többszintes és sok közterülettel rendelkező lakóövezetek számára.
Az újdonság nemcsak a fa felhasználása, hanem a felhasznált százalékban: 100%.

A múltban Kanada már hasonló kihívással szembesült a lenyűgöző eredményekkel. Emlékeztetünk arra, hogy 2014-ben ez az ország a WIDC, a Fa Innovációs és Tervezési Központ bölcsője volt George városában. A Michael Green Architecture által tervezett összetett épület nyolc emeletből áll, amelyek korlátozott betonhasználattal rendelkeznek. A támasztóoszlopok, a gerendák és a falak valójában tömör fából készültek, amelyek - a különösen modern esztétikai szintet biztosító kép mellett - rugalmas igényeket biztosítanak a különböző igények alapján.

Az új technológiák és ötletek megnyitása és a környezet védelme érdekében összeállnak és tökéletes szakszervezetet hoznak létre ebben az ágazatban.
De ez még nem minden. Hangsúlyozzuk a Brock Commons-t Vancouverben is, amely a Columbia Egyetem fiatal diákjait foglalja magában. Ebben az esetben a számok jóval magasabbak: 17 emelet és egy Acton Ostry Architects aláírásával ellátott projekt. Ez egy vegyes szerkezet, amely lehetővé teszi, hogy a szerkezeti fa két fő betonmaghoz csatlakoztatható.

De Kanada nem az egyetlen nemzet, amely elfogadta a fa karjaival való kihívást.
Észak-Európában nem hagyhatjuk ki a szuperzöld Mjøstårnet felhőkarcolót Norvégiában, Brumunddalban, amely 85 méteres és 18 emeletes első helyen áll Európa legmagasabb keresztezett épületeinek rangsorában.
Ismét egy teljes fa szerkezetről beszélünk.

A szerkezet nem egyedülálló Európában, hanem a híres bécsi Hoho-torony mellett, de alacsonyabb fa százalékos szerkezettel.

Úgy tűnik, hogy az ingatlanpiac átalakul a fára!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB