Párizsi ingatlan: az árak minden idők csúcsán vannak

Párizs: a szerelem, a művészet, a finomítás, a divat városa. Nagyon reduktív lenne, ha ebben az oszlopban részletesen tudnánk írni, milyen csodálatos ez a valóság.
De van még egy ok, ha ma úgy döntöttünk, hogy a francia fővárosról beszélünk.
Igaz, ágazatunkban Párizsnak még az elmúlt időszakban is sikerült megkülönböztetnie magát.
Hogyan? Egyre exkluzívabbá válik.

Milyen élni az Eiffel-torony városában? Szakembereink szerint ez „elérhetetlen luxusnak” tekinthető. Szeptember elején, a Közjegyzői Kamara beszámolója szerint, a történelmi maximumot egy ingatlan megvásárlásához viszonyítva messze meghaladták.
Több mint 10 000 euróról beszélünk négyzetméterenként.
És az egész csatlakozik a nagy méretekhez, a széles választékhoz, amely mindig lehetővé teszi az ingatlanba történő befektetést, és egyre kevésbé megfizethető életszínvonalhoz.

Párizst összehasonlítva sok más hasonló valósággal, azt találjuk, hogy egyikük sem érte el a pénzügyi kizárólagosság ilyen szintjét.
Ha nem vesszük figyelembe Londonot és New York-t (14 000 és 13 500 euró négyzetméterenként), akkor Milánót találjuk 4000 eurós négyzetméteren és Rómát (ezer euróval kevesebbel).

Annak bizonyítékaként, hogy a francia helyzet gazdasági szempontból egyre fenntarthatatlanná válik, egy másik tény. Ezúttal azonban demográfiai jellegű.
2011 óta körülbelül 12 000 lakos úgy döntött, hogy elhagyja a várost az év folyamán, éppen az aránytalan áremelkedés és általában a megélhetési költségek miatt. A százalékos érték megadása érdekében ez a növekedés 66% -kal egyenlő.

Ha körülbelül 100 négyzetméteres lakást vásárol Párizsban, akkor 31 éves átlagos párizsi fizetésnek kell megfelelnie (a nemzet többi részében csak 7 elég).

A Pont-de-Flandre kevésbé luxus területétől kezdődik, ahol az átlagos ár 7000 euró négyzetméterenként, az Odèonéhoz, amely meghaladja a 15 000 küszöböt.

De ez még nem minden.
Annak megértése érdekében, hogy miért nem állt le a párizsi ingatlan, a kritikus megjelenés ezen periódusa ellenére, alapvető tényt jelentünk: a befektetők típusát.
Kik a francia ingatlantulajdonosok, akik az elmúlt időszakban az adásvételi szerződések 90% -át aláírták?

Azok, akiknek sikerült életben tartani a párizsi téglalapot, az úgynevezett CSP +.
Ezzel a rövidítéssel összefoglaljuk a „felső társadalmi-szakmai kategóriákat”, ezért igazán fontos gazdasági és társadalmi helyzetük van.

Ezért egyesek számára ez az időszak ébresztőóra a teljes párizsi gazdaság számára, mások számára egyszerű szakasz. Másoknak még egy olyan időszak is, amely minden szempontból sok előnnyel járhat.

A perspektívak minden kérdése, amit merünk mondani, de talán ezúttal a portfólió is!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB