Hong Kong, Makaó és luxus: ingatlanpiac a bizonytalanság és az őrület között

Több mint 100 új luxusegység épül Hongkong legszebb lakóövezetében. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a luxus ingatlanpiacon az árak tekintetében néhány összeomlás történt.
Az árak visszavonásának szintje elérte a 4,6% -ot, megállítva a teljes 28 hónapos folyamatos növekedést.
 Ha 2016-ban utalunk az ingatlanpiac korábbi helyzetére, azonnal tudjuk, hogy ebben az időszakban az árfolyam-emelkedést is a Brexit miatt jegyezték fel, amely - még ha földrajzilag is távolról - az ázsiai piacon olyan mértékben mérhető a befektetett tőke 10,1% -os veszteségéről számol be.
Még az Egyesült Államokkal fennálló feszült kapcsolatok biztosan nem segítettek, megállt a „standard” ázsiai lakossági tégla.
A főbb vásárlók, amelyek lehetővé teszik Hong Kong-nak, hogy a felszínen maradjanak, továbbra is likviditás-gazdag befektetők, akik úgy döntenek, hogy megszerzik álmaik otthonát, és akik nem engedik, hogy befolyásolják a gazdagabb befektetők negatív hangulatát.
 Egy másik elem, amely egyértelműen alapvető szerepet játszott ebben a szektorban, kétségtelenül az építőipar szempontjából a játékipar volt. 2018-ban számos játékközpont épült, és a gazdasági mutatók 2018-ban pozitív és folyamatos növekedést tapasztaltak.
Különösen a Makaó piacán a lakossági ügyletek teljes volumene, és nem volt pozitív az elmúlt év egészében, 10,450 értékesítési szerződést meghaladó árrés mellett. A standard középosztályú rezidencia eszközei 2016-ban 3% -kal nőttek, 2017-ben 5% -kal, 2018-ig, jó 7,7% -kal.
 A bérleti díj iránti kereslet továbbra is pozitív marad, valószínűleg sok turista, különösen olyan fiatalok éves jelenléte miatt, akik átmenetileg külföldön akarnak tartózkodni, vagy a világ egyik legizgalmasabb és ősi nyelvét tanulják.
Tény, hogy a lakossági lízingkörök a munkaerő növekedésének köszönhetően kétségtelenül azonosították a befektetők új potenciális szegmenseit, akiknek, akár tetszik, akár nem, szükségszerűen meg kell vásárolni egy ingatlant.
Ezenkívül a kínálati oldalon több mint 30 projektet bocsátottak ki 2747 lakóegység építésére, összesen 322 055 négyzetméternyi területre. Az értékesítés előtti műveleteket már 2018 decemberében avatták fel, és egyre inkább elmosódott a határ az ingatlanok száma és a kért mennyiség között.
 És mi várható 2019-re? A tranzakciók volumene stabil maradhat, anélkül, hogy az előző évekhez hasonlóan, ellenkező esetben a tranzakciók belső értéke enyhe visszaesést regisztrálhatott volna.
Az árak azonban úgy tűnik, hogy nem lesznek különösebb változások, ugyanakkor számos tényező együttese létezik, amelyek minden fronton jelentős hatást gyakorolnak.
Amit mondhatnánk, úgy tűnik, hogy a bizonytalanság és a képtelenség, hogy egyértelmű vonalakat biztosítson az ország jövőjéhez.

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB