Berlin emelkedik: hogyan bővül a német ingatlanpiac

A növekvő népesség, az őrült gazdasági kultúra, a fiatalok egyre jobban érdekeltek az ingatlanpiacon, a pénzügyi világ vezetőjeként. A jelenlegi német helyzet nagyon kedvezőnek tűnik, nemcsak a gazdaság számára általában, hanem különösen a tégla piacon.
Tény, hogy Berlin nagy erjedést tapasztalt, hozzájárulva a kereslet növekedéséhez, de az ingatlanárakhoz is.
De honnan származik mindez? És mindenekelőtt, miért került sor ezekre a növekedésekre az év óta?
Harminc évvel a világ legelosztottabb városának újraegyesítése után 11% körüli épületárak és bérleti díjak emelkedése történt.
A közelmúltbeli statisztikai felmérések szerint Berlin valóban az ingatlanbefektetések legjobb városa, és sok más nagyvárosi központhoz képest „aktív” demográfiai növekedés van, azaz a befektetési piacon jól integrált személyek.
Ez kétségtelenül a legfontosabb elem, amely megkülönbözteti ezt a várost és Németországot általában.
Igaz, hogy ez a város, sok más, a nemzetközi piacon jól elhelyezett városhoz képest, annyira abszurd, hogy a fő versenytársak rovására a tőke nagy áramlását ebbe a nemzetbe tolja. És ez még nem minden!
Ez a jelenség nemcsak a német lakosságot érinti, akik érdeklődnek egy ház megvásárlására, de becslések szerint a nemzetközi ingatlanügyletek mintegy 43% -át az új év elején vezették be. Nyilvánvaló, hogy nem lehet összehasonlítani egy berlini lakás ingatlanértékeit egy hasonló New Yorkban vagy Londonban, de ez nem gátolja a tulajdonosokat, akik el akarják adni az ingatlant.
A német ingatlanpiacra való belépés, az ún. Belépési korlát ára körülbelül 10 000 euró négyzetméterenként, de a luxuslakások esetében hajlandó majdnem kétszer fizetni.
A német ingatlanpiacot előnyben részesítő másik tényező az országban tapasztalható alacsony munkanélküliségből fakad.
 Mindig sokan vannak, akik Berlinbe költöznek, és munkát keresnek, és nyilvánvalóan ott is maradnak.
De még a németek maguk is viharzik a tőkét, különösen a fiatalokat, akik gyakran hatalmas gazdagságot örökölnek, úgy döntenek, hogy a nemzeti téglába fektetik be. Azt mondhatjuk, hogy Berlin az új Szilícium-völgy lett, különösen köszönhetően azoknak az induló vállalkozásoknak, amelyek több mint 8 milliárd dollárt támogattak, és amelyek továbbra is sok jövőbeli alkalmazottat vonzanak, akik életük radikális megváltoztatására törekszenek, és talán még egy munkát is. a világ egyik leghíresebb vállalata.
Célszerű, hogy a vásárló a berlini területet választja, mivel a befektetés megtérülése idővel nagyobb lehet, mint a német nemzet más területein.

Amit mondhatnánk, úgy tűnik, hogy Németország minden szempontból elérhetetlen!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB