Oroszország az építésre összpontosít: az elkövetkező fellendülés

A világ legnagyobb transzkontinentális állapota jelenleg a figyelem középpontjában áll

ingatlanszektor. Milyen híreket jelentenek azok, akik Oroszországban szeretne vásárolni egy ingatlant?

Putyin bejelentette, hogy Oroszország az építkezésre fog összpontosítani, ami valódi fellendülést eredményez, ami a nemzeti GDP növekedéséhez vezet.
A Rosstat által készített statisztikák szerint a tégla termelése 2017-ben 1,4% -kal csökkent az előző évhez képest.



De az év elején enyhe váratlan fellendülés történt, amit remélhetőleg később is folytatunk.
A moszkvai térségben olyan tervet hajtottak végre, amely több ezer lakótelep szerkezetátalakítását és az ún. „Új Moszkva” fejlesztését foglalja magában, amely építési politika körülbelül 12 millió négyzetméter lakóingatlan építésére alkalmas. 11 milliárd eurót.
A jó előrejelzések erős fellendülést mutatnak, ami elérheti a 90 millió négyzetméternyi életteret. 2023-ra várható, hogy az oroszországi lakások összmennyisége 4 milliárd négyzetméterrel nőni fog, mint tavaly.
A kereslet növekedését a támogatott kamatozású hitelek bevezetése és ennek következtében a háztartások nagyobb vásárlóereje is feltételezi.
A háztartások tekintetében az EECFA jelentősen megemelte a lakások megvásárlására képes családok arányának jelentős növekedését (a 2016-ban regisztrált 35% -át). A tranzakciók így közel 990 ezer darabra nőttek (2016-ban 620 ezer darab).
Az orosz építőipar által végzett nagy projektek kétségtelenül segítettek ennek a nagyszerű fellendülésnek.



A fellendülés nemcsak a lakóterületet érinti. A nagy bevásárlóközpontok az év elején jelentősen növekedtek. Tény, hogy az első negyedévben mintegy 250 ezer négyzetméternyi új teret jelentettek a kereskedelmi színtéren, a korábban megnyitottak mellett.
És talán éppen ezért az orosz lakosságban született meg az a szükség, hogy sokkal nagyobb teret éljünk, mint a standardok.

Valójában sok befektető úgy döntött, hogy pontosan növeli a lakóterületet, mert a korábban említett adókedvezmények ösztönzik őket.

A Rosstat által gyűjtött adatok szerint az ország házainak több mint fele 1945 és 1995 között épült. Ez a változáshullám talán az „első építési forradalom” kezdetét jelenti.

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB