Egyesült Királyság: a kényelmes bérleti díj

Az Európai Unióból való kilépés után az Egyesült Királyság továbbra is sok potenciális vásárló látókörében maradt. London, de az ezen államhoz tartozó összes többi város varázsa is fennmarad. Nagyon hosszú év után tehát, amelyet a pandémiás vészhelyzet miatti különféle lezárások is elkülönítettek, kíváncsiak vagyunk arra, mennyit érdemes havi bérleti díj fizetése helyett az Egyesült Királyságba költözni. Miért ma a Realigróban úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy cikket, amely választ ad erre a kérdésre. Néhány sorban megpróbáljuk leírni az Egyesült Királyság jelenlegi ingatlanpiaci helyzetének általános képét. Tehát, ha készen áll, ma elkezdhetjük rovatunkat!

Mondhatjuk, hogy az Egyesült Királyság jelenleg fordulóponton megy keresztül. A Brexit avatta fel, e nemzet történetének új oldalát a bérleti díjak jelentős összeomlása jellemzi. 2014 óta nem látott ilyen alacsony árakat! A statisztikák szerint ebben a történelmi pillanatban olcsóbb havi bérleti díjat fizetni, mint a jelzálogkölcsönt. Leegyszerűsítve: új ház vásárlása helyett érdemes bérleti szerződést kötni.

De milyen alakokról beszélünk? Az első esetben havi 1224 euró átlagos bérleti díjjal indulunk. A másodikban azonban ez az összeg havi 1307 euró körül mozog. Minimális különbség, ami gondolkodásra készteti. Emlékeztetni kell arra is, hogy a világjárvány miatt a bérlakások iránti kereslet visszaesett, különösen Londonban. Túl magas árak. Indoklás, hogy az ingatlanválság és egyúttal a már piacon lévő ingatlanok leértékelődésének elkerülése érdekében a bérleti díjak csökkentek-e. És ez még nem minden! Sok ingatlantulajdonos úgy döntött, hogy eladó lakását átalakítja kiadó lakássá. Ez utóbbi miatt ugyanis azóta nőtt a kereslet. Ezért azt mondhatjuk, hogy sok ingatlantulajdonos életvonala éppen ez volt.

Az, hogy eladó házukat átalakítják kiadó ingatlanokká. De segítsünk a számokban. Noha a bérleti díjak éves szinten 7% -kal emelkedtek, ez a típusú szerződés még mindig kényelmes a házvásárláshoz képest.
A különbség (pénzben kifejezve) bizonyos esetekben meghaladja a 200 fontot is.

Nyilván minden a kiválasztott területeken is múlik. De soha, mint ebben az esetben, valóban nem lehet általánosítani a jelenséget azzal, hogy összefoglalva az egész Egyesült Királyságban kényelmesebb bérleti szerződést kötni, mint értékesítési szerződést.

A döntő elem, amely a potenciális vásárlók érdeklődését a fent említett első típus felé mozgatta, a finanszírozási feltételek növekedése és összetettsége is volt. Egy nagyon szigorú (talán túl sok) bürokrácia, egy olyan kritikus periódussal kombinálva, amilyet tapasztalunk, soha nem látott helyzetet teremtett.

De milyen következményei lesznek a brit ingatlanügynökségeknek az elkövetkező hónapokban? Továbbra is előnyben részesítik a bérleti szerződést az adásvételi szerződéssel szemben, vagy előbb-utóbb visszatérnek az ingatlanvásárlás által képviselt ingatlanbefektetésekhez?

Jelenleg nem tudunk választ adni, de ha folyamatosan szeretne értesülni erről és sok más ingatlanokkal kapcsolatos témáról, kövesse tovább minket!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB