Első ház kenderben

Már beszéltünk arról, hogy az előregyártott házak hogyan váltak új trenddé az ingatlanpiacon. Ennek különféle okai vannak. Először a praktikum. Másodszor, a terek igényeinek megfelelő adaptálásának és modulálásának lehetősége. Az általunk tapasztalt időszakban tehát nem hiányoztak az új igények, és nem a potenciális vásárlók. De a nemzetközi színtéren megjelentek az ágazatunkban és az építőiparban bevezetett újítások. Ma valójában egy nagyon különleges újdonságot kívánunk felfedni nektek, amely az interneten megőrül. Ezek nem álhírek, hanem új, a fenntarthatóságra összpontosító építési módszerek. De nem csak ... ha kíváncsi vagy, és a cím már előre megjósolta, mennyire innovatív lesz ez a cikk, hát indulhatunk is!

Amint a cikkünk címéből kitűnik, az újdonság mind az új előre gyártott szerkezetek építéséhez használt anyagban rejlik: a kenderben! Nem mindenki tudja, hogy az ókorban a kendert gyakran használták épületek építésére. De nem csak. Még újabban ezt az anyagot panelek vagy téglák alkatrészeinek gyártására használták fel. De Hollandiából új felhasználás származik. A Dun Agro vállalat először gyártott előregyártott házat teljesen kenderben. Figyelemre méltó fordulópont, amely úgy tűnik, hogy egy új korszak kezdete az építőiparban. És az ingatlan.

De menjünk rendben, és próbáljuk megérteni, hogyan lehet házat építeni kenderben. Először is kezdjük magával az anyaggal. A kender egyfajta kannabisz, amelyet már más termékek, például textíliák, élelmiszerek és bioüzemanyagok gyártásához is használnak. Nem tartalmaz THC-t, ezért nincs pszichoaktív hatása. Cementtel kombinálva három hónapos szárítás után szilárd marad. Valójában ez volt az az időtartam, amely ahhoz szükséges, hogy a Hollandiában épített szerkezet minden tekintetben megszilárduljon. De ez még nem minden. A szóban forgó házat ezután teljesen más helyre szállították és telepítették, mint az építkezés. Nagyon fontos tényező, amely radikális változást jelenthet ágazatunkban. Ez az eljárás valójában megismételhető, és lehetővé teszi a hagyományos házmegoldásokhoz képest a termelési költségek csökkentését. Ennek az új típusú építkezésnek a lehetőségei nyilvánvalóan nem állnak meg.

Mindig figyelembe véve az ökológiai szempontokat, a kenderszerkezetek az anyagok minimális részének elfogyasztásából származnak, az általánosan használtakhoz képest. Ezenkívül maga a kender képes felszívni a CO2-t a szárítási folyamat során. Így biztosítva a jótékony hatást a környező környezetre. Emlékszünk mind a hő-, mind az akusztikai szigetelés nagy kapacitására.
Valódi forradalom, amely minden bizonnyal pozitívan befolyásolja az egész globális ingatlant. De mi a Realigróban itt biztosan nem állunk meg. Továbbra is híreket adunk ágazatunkról, mivel folyamatban van, de mindig készen állunk a hírek fogadására, olyan nehéz időkben is, mint amilyeneket most tapasztalunk!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB