Buborékkockázat? A kínai eset

Az elmúlt évben Kína kétségtelenül vitathatatlan főszereplője a nemzetközi színtéren. A Covid vészhelyzet miatt, amelynek epicentruma Wuhan városában volt, amely a világ második legnagyobb gazdasága, a tudósok célkeresztjébe került és van. De nemcsak az egészségügyi és a tudományos területeken. De gazdasági szinten is. Egy olyan hatalom, mint Kína, buborékot kockáztat az ingatlanpiacon. Valójában évek óta félt ettől a félelemtől. De a járványos vészhelyzet nem tett mást, mint gyorsította az iramot. De mennyire valósulhat meg ez a kockázat? Ezekre a kérdésekre válaszolva úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy, a témának szentelt mini oszlopot. Tehát, ha kíváncsi többet tudni, kezdjük!

Azok számára, akik nem az ágazat szakértői, az ingatlanbuborék „fenntarthatatlan” emelkedést jelent a lakásárakban. Ez a növekedés a legtöbb esetben a teljes referencia-gazdasági szektor valós összeomlását okozná. Ebben az esetben természetesen az ingatlan. Láttuk, hogyan látszott, hogy az ingatlanbuborék-kockázat kezdetben szinte megúszta, amikor a vészhelyzet által leginkább érintett területeken a piacon lévő házakat szó szerint eladási áron adták el. Kicsit a gyors gazdasági újraindításhoz. Kicsit attól a félelemtől, hogy egy ilyen kritikus és bizonytalan időszakban fix havi adókat kell fizetnünk. Innentől azonban a kínai portfóliók iránti érdeklődés ugrásszerűen megnőtt. Bátorította az új építkezések megnyitása is. Bizonyság a kínai kormány által gazdasági fellendítésre szánt számos és hatalmas támogatásról. Nos, ez a meltin'pot generálta a klasszikus 'dominó' hatást.

Egészen ellentétes helyzet kialakulásáig. Miután az eredeti piac kiegyensúlyozott volt, néhány hónapon belül a házak és az épületek ára felrobbant. Mindennek ellenére azonban új korlátozó reformok történtek ennek a helyzetnek a segítésére. Már létezik Kínában ingatlan szinten. A kínai ingatlanpiacot számos bürokratikus merevség hatja át, amelyek megnehezítik a folytonosságot ezzel az ellenőrizetlen trenddel.

Néhány tudós ehelyett attól tart, hogy a jogszabályi korlátozások ellenére a buborék feltörése biztos. Az emelkedő árak mellett nagyon magas adósságrátát, valamint illegális spekulációkat is előidéz. Valójában emlékeztetünk arra, hogy sajnos ezekben az esetekben mindig van egy kis százalék, amely a nemteljesítés kockázata miatt illegális következményekkel jár.

Összegzésként elmondható, hogy bár két különálló és jól körülírt hipotézis létezik a kínai helyzet gyakorlati következményeiről, meg kell várni, mielőtt választ adnánk a kezdeti kérdésre. Az biztos, hogy a második világgazdaság nem sokáig ad választ, tekintettel a cselekvés gyorsaságára, amely mindig is jellemezte ezt az országot. A felmérés eredményeinek felfedezésére várva javasoljuk, hogy mindig naprakész legyen portálunkon. Minden nap rengeteg hírt talál a nemzetközi ingatlanokról és arról, hogy az egész földgömb hogyan fejlődik! Mindig itt, mindig a Realigróval!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB