A szingapúri zűrzavar: ingadozó ingatlan

A nemzetközi ingatlanpiac folyamatosan ingereknek, mindenféle mutációknak, sokkoknak van kitéve. Soha nem szenvedett hatalmas összeomlást, mint az elmúlt években, különösen a világjárvány-vészhelyzet kezdete óta. Akár az árak összeomlása, akár a piac iránti érdeklődés összeomlása a potenciális befektetők részéről, nem számít. Az „összeomlás” szó jellemezte a nemzetközi téglát, és továbbra is így van, minden formájában.

Irodai, lakossági, kereskedelmi piac, a luxusszektor feledése nélkül, általában idegen minden drámai hatástól vagy divattól. A következő híreknek nem szabad meglepetést okozniuk. Kivéve egy nem jelentéktelen részletet. Amit hamarosan megtudunk. A cím alapján meg fogja érteni, hogy rovatunk főszereplője a szingapúri ingatlanpiac. De részletesen, ami az állami lakások szegmenséhez kapcsolódik. Tehát, ha kíváncsi arra, hogy többet tudjon meg, és megértse, miért van ekkora felfordulás ... kezdhetjük!

Kezdjük egy ténnyel. Szingapúr szociális lakása döntő szerepet játszik. Valójában ebben az ázsiai államban a lakónépesség több mint 80 százaléka állami lakásokban él. Annak ellenére, hogy szociális lakás, úgy tűnik, hogy ez az ágazat a nemzetgazdaság zászlóshajója. A szociális lakások növekedése valóban meglepő volt az elmúlt években. Hála a szingapúri emelkedő megélhetési költségeknek és a folyamatos helyi innovációknak. Ami nyilvánvalóan a már piacon lévő ingatlanok értékének (és ezért árának) növekedéséhez vezetett.

Felidézünk egy másik nagyon fontos elemet is. Sok nyitott munkakör létezik, minden ágazatra és szintre kiterjedően. A csúcstechnikától az egészségügyi szektorig. Röviden, egyszerűen fogalmazva: Szingapúr felrobbant! De akkor, ilyen támogató kontextusban, olyan drámai időszakban, amelyet az egész földgolyó átél, miért mondják a szakemberek, hogy aggódnak?

Az év eleje óta a szociális lakások iránti kereslet drámaian megnőtt, ami az ingatlanértékesítések összeomlásához vezetett a „szabad” piacon. Szingapúrban egyre többen tartják magukat „szegénynek”, tekintettel a nagyon magas színvonalra, amelyről ez a valóság ismert.
A félelem kockázata az, hogy a nem népszerű „otthon” fogalma fokozatosan eltűnik. Miért, még a szociális lakásokhoz tartozó házak ára is emelkedni kezd. Egyfajta dominóhatás, ami nagyon aggaszt. Ennek oka, hogy a kormány úgy döntött, hogy végrehajt egy tervet, amelyet az állami lakások vásárlásának ösztönzésére szolgáló alap bevezetésével szabályoztak. A szóban forgó alap a Central Provident Fund.

Ezen gazdasági eszköz révén 90% -kal lehet a közvagyon tulajdonosává válni. Ezen túlmenően a szóban forgó tulajdonosok csak 5 év múlva és az ingatlan teljes megvásárlásával tudják eladni otthonaikat. Ezzel a szociális lakásokból származó nyereség mértéke átkerül a lakossághoz, indukált és gazdasági recirkulációt generálva, amelyet nem szabad lebecsülni.
Egy érdekes intézkedés, amely reményeink szerint a kívánt eredményekhez vezet. Amíg új információkra vár, arra hívjuk Önt, hogy mindig figyelje portálunkat!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB