Kunyhó a vulkánon: az új izlandi trükk

Tudjuk, hogy az elmúlt évben az ingatlant jobban keresik, mint valaha. Olyan innovációk megalkotásáig, amelyek gyakran szótlanul hagynak minket. 2020-ban valójában felmerült az a szükség, hogy határozottabban öko-fenntarthatóbb, nagyobb struktúrákat hozzanak létre, a legigényesebb kényelem elhanyagolása nélkül. A természettel való kapcsolat iránti vágy mindenekelőtt a világ legtöbb államát jellemző hosszú hónapos lezárás után nyilvánult meg.

Éppen ezért nem hiányzott a semmiből létrehozott szerkezetek kivételes esete, hogy pontosan ezt az igényt kielégítsék. A külvilággal való közvetlen kapcsolat, amelyet évekig másodlagos jelentőségű elemnek számítottak, manapság túlsúlyba kerül az ingatlanválasztás folyamatában. Mi lenne, ha elmondanánk, hogy Izlandon lehet egy házat lávaképződésekkel körülvéve? Igen, mi a Realigro-nál megtaláltuk ezt az igazán „forró” hírt. Ha kíváncsi többet tudni, olvassa tovább a következő sorokat!

A bejelentés egyértelmű: csak a legkalandosabbak számára. Nem csoda, hogy ez alapvető követelmény ahhoz, hogy kihasználhassuk Aska előnyeit. Az első a teljesen környezetbarát kunyhók sorozatából, amelyet a Mývatn-tó körül terveztek, a Hverfjall vulkán közelében.

Határozottan barátságtalan terület, amelyet valószínűleg soha nem azonosítottunk volna tökéletes nyaralási helyként. Nos, ez az előregyártott kunyhó több mint hat órára található az izlandi fővárostól, egy mindössze 300 lakosú városban. Jó fogadás a helyi turizmus számára, amely úgy döntött, hogy a legszélsőségesebb ingatlanokba fektet be. Pontosan az, aki teljes kapcsolatban van a természettel. De most nézzük meg, hogyan épül fel ez a kunyhó. Összességében 21 négyzetméteres, és ha bent van, akkor érzékelhető, hogy a könnyű fenyőburkolat mennyire elengedhetetlen a fény, a melegség és a vendéglátás érzésének közvetítéséhez. A választás, amelyet használtak, amelynek nagyon ősi japán eredete van (a shou sugi ban technikáról beszélünk, amely a lágy kontrasztok létrehozásán alapszik a természetes anyagú burkolatok használatával).

A teljes szerkezet tartalmaz egy kétszemélyes ággyal ellátott hálószobát, egy fürdőszobát és egy nyitott konyhát. Bár a ház mérete rendkívül kicsi, ugyanez nem mondható el a nagyon magas mennyezetről; ami a kényelem és a tágasság érzetét kelti.Még az egyedi tervezésű bútorok is kiegészítik a teret, hűen felidézik azt a természetes környezetet, amelybe a kunyhó be van helyezve.

Végül, de nem utolsósorban a tető, amelynek különlegessége, hogy teljes mértékben el tudjon keveredni a többi növényzetben gazdag tájon. Ezenkívül a nagy ablakok lehetővé tesznek mindent, amit az elmúlt évben a potenciális befektetők kértek: közvetlen és évelő kapcsolatot a külső környezettel. Egy igazán zseniális projekt, amely különösen sikeres volt, tekintettel a turisták számtalan foglalására, akik meg akarják látogatni a környéket, és ugyanakkor a szokásosnál is teljesen más élményt élnek meg.

És te, elmennél valaha nyaralni egy kunyhóban, egy kőhajításnyira egy krátertől?

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB