Emelkedő árak: Németország minden idők legmagasabb pontján

Ismeretes, hogy az ingatlanpiac rendkívül érzékeny a nemzet gazdasági és társadalmi változásaira. Valójában az elmúlt év során ennek bizonyítékaként a legtöbb európai fővárosban összeomlottak az ingatlanárak. Az ok egyszerű. A potenciális befektetők lehetőségének hiánya az ingatlan megvásárlásának megtekintésére vagy megkötésére arra késztette a tulajdonosokat, hogy csökkentse az ilyen megvásárolható ingatlanok eladási árait.

A nemzetgazdaság fenntartására irányuló kísérlet, amelyet kétségbeesettként határozhatnánk meg. A mai rovatban egy nagyon sajátos jelenséget fogunk elemezni, amely a pandémiát követő időszakban több európai nemzetet is érintett. Az ingatlanárak emelkedésével kapcsolatos. A mai főszereplő Németország, egy olyan nemzet, amelyben a házak ára már az első negyedévben éves szinten közel 10% -kal emelkedett. Nagy növekedés, amely megerősíti a legalább egy évtizede állandó emelkedő tendenciát. Most nézzük meg, létrejöhet-e ingatlanbuborék ebben az országban, amint sokan félnek.

A mai rovatban ezért megpróbáljuk részletesen elemezni, mi a jelenlegi helyzet és hogyan alakulhat a következő hónapokban. Tehát, ha készen áll és érdekli a téma ... kezdhetjük!

Egy másik történelmi pillanatban egy ilyen jelentős növekedés nem váltotta volna ki ugyanazt a felhajtást, mint ebben az időszakban. A ma rögzített az elmúlt 10 év legnagyobb gazdasági fellendülése. De miért nem állt meg Németország még egy olyan világjárvány idején sem, amely az összes nemzetközi gazdaságot térdre kényszerítette?

Különböző okok indokolják ezt az eredményt. Először is emlékezünk arra, hogy Németország, az első európai gazdaság kamatlába nagyon alacsony. Emlékezünk az Európai Központi Bank expanzív monetáris politikájára és nem utolsó sorban az ország kiváló gazdasági helyzetére is. Ha ez már a megfelelő terep volt az országon belüli ingatlanárak folyamatos növekedésének biztosítására, további további feltételeket is figyelembe kell venni. A pandémiás vészhelyzet során a német építőipar súlyos visszhangot szenvedett. Az OK ? Főleg az olyan nyersanyagok hiánya, mint az acél, fa és a hőszigetelő anyagok (alapvető ebben az ágazatban).

Oka, amiért a már meglévő házak áremelkedése fiziológiásabb volt. De ez még nem minden. Azt is figyelembe kell venni, hogy a kormány különböző manővereket fogadott el a gazdasági válság elkerülése érdekében. Például a fővárosban, Berlinben a bérleti díjak befagyasztásáról szóló törvény, amelyről az egyik korábbi rovatunkban beszéltünk.

Egy meglehetősen kritikus helyzet, amely a piaci árak további növekedését tekintette az egyetlen megoldásnak. München és Frankfurt az ipari szakemberek látókörébe tartozik, mivel ezek az egyetlen város, ahol a legnagyobb a lakásbuborék veszélye a világon. De a KFW német állami rekonstrukciós bank szerint nincs ok riadalomra.

Nem tudjuk, hogyan alakul ez a helyzet. Ezért nem tudunk bizonyos előrejelzéseket adni. De, ha többet szeretne megtudni erről és sok más, az ingatlanpiaccal kapcsolatos témáról (és nem csak), itt csak naprakésznek kell maradnia! Mindig és csak a Realigrón!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB