Egyre drágább Svájc

Svájcot mindig semleges, de nagyon drága országnak szentelték. Mondjuk néhányra, figyelembe véve a ténylegesen magas megélhetési költségeket, de jól kalibrálva a kitűnő szolgáltatások alapján. De általános káoszban Svájc több mint stabilnak tűnik. Olyannyira, hogy ingatlanjaik árának csökkentése helyett növeli őket. Láttuk már, hogy 2020 során jelentős problémák merültek fel a különböző gazdaságok aktív és főleg a piacon való fennmaradásának képességével kapcsolatban. Nos, úgy tűnik, hogy Svájcnak nem volt ilyen problémája. Ezért döntöttünk úgy a Realigróban, hogy elemezzük ezt a valóságot jellemző helyzetet. Tehát, ha készen áll, elkezdhetjük!

A statisztikák szerint Svájc azon országok közé tartozik, amelyekben az ingatlanpiaci árak tekintetében a legnagyobb növekedés tapasztalható. 60% -os növekedés 2019-hez képest. Úgy tűnik, hogy a növekedés a következő hónapokban is folytatódni akar. Bár a kétszámjegyű növekedés elsősorban 76 várost érint. Ami csak a teljes összeg 4% -át jelenti. De ez még nem minden. Bár ez a százalék olyan csekélynek tűnik, érdemes megjegyezni az ország fő központjaiban elért valós ugrást.

Mint Genf, Zürich, Bázel, Lausanne és Zug. Ezért nem meglepő, hogy a növekedést a legexkluzívabb alap realitásokban rögzítették, ellentétben az ország kevésbé drága központi területtel. Nézzük meg részletesen az árakat. A Nemzetközi Bank jelentése szerint az átlagár 15 000 frank. De az első helyezett Gstaad, a Saanen község töredéke lett, annak 19 800 frankjával. Ami a lakástípust illeti, egyre nagyobb az érdeklődés a tipikusan hegyi házak iránt.

Ami tehát teljes mértékben felidézi a svájci hagyományt. Ebben az esetben a Laax / Films terület, Zermatt és Verbier, Engelberg és Andermatt emelkedett ki. Az egyetlen váratlan kivétel a Ticino térségével kapcsolatos kivétel volt, amely ehelyett az árak összeomlását regisztrálta. Ismét, ahogyan ugyanaz a jelentés jelentette. Általánosságban, függetlenül az árak növekedésének vagy csökkenésének dinamikájától, Svájc továbbra is nagyon népszerű úti cél sok olyan számára, aki át akar költözni. Ennek ellenére a megélhetési költségekhez viszonyított árak egyfajta természetes gátat szabnak azoknak, akik nem rendelkeznek megfelelő anyagi erőforrásokkal ahhoz, hogy kényelmesebbnél jobb életmódot engedhessenek meg maguknak. Nem tudni, hogy az új esztendővel javul-e vagy rosszabbodik-e a helyzet a potenciális befektetők számára. Sok múlik az egészségügyi vészhelyzeten és azon is, hogy Svájc megpróbálja kezelni ezt.

Valójában emlékeztetünk arra, hogy Svájc annak ellenére, hogy rendkívül gazdag ország, a kórházi struktúrák összeomlásának volt tanúja. A Covid-19 járvány miatti ágyhiány miatt, de ha többet szeretne megtudni, javasoljuk, hogy maradjon velünk kapcsolatban portálunkon. Minden nap megtalálja a legfrissebb híreket a nemzetközi ingatlanokról!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB