Kína postai koronavírus: ingatlan-helyreállítás

A fő nemzeti sajtó beszámolói szerint most úgy tűnik, hogy Kína teljes mértékben legyőzte a koronavírus vészhelyzetét. Mint mindig, az ingatlanszektor az ország jólétének egyértelmű ábrázolását képviseli. És soha, mint ezúttal, ez a mondat nem lett volna megfelelő. Ma valójában úgy döntöttünk, hogy a Coronavirusból átadjuk a kínai ingatlanokkal, a válság utáni ingatlanokkal kapcsolatos főbb dinamikát. Tehát próbáljuk megérteni őket alaposan.

A Kínában az elmúlt néhány hétben nyilvántartott házak eladására vonatkozó adatok egyértelműek! Valódi gyógyulás az összeomlás után, ami jó dolog. Valójában az értékesítés ebben a súlyos vészhelyzetben 99,7% -kal esett vissza. Ezek a számadatok a Kína világjárványának bejelentésének első napjától a történelem e szomorú oldalának utolsó napjáig tartó első naptól számított időszakra vonatkoznak.

Egy másik elem, amely megérti, mennyire szorosan kapcsolódik az ingatlan az adott ország fennmaradó gazdasági dinamikájához, a következő. A hosszú távú szélsőséges korlátozások után megnyitott kereskedelmi tevékenység újbóli megnyitása automatikusan növeli az ingatlanértékesítést.

A harminc kínai piacot tekintve észrevehető, hogy március első heteiben az ingatlanügyletek (vételi és eladási szerződések) csaknem kilenc százalékpontos növekedést mutattak az előző hónaphoz képest.

Noha a helyzet továbbra is pozitív, azt összehasonlítani kell a többi versengő piaccal. Általában véve úgy tűnik, hogy az, ami a különféle nemzeteket várja az ingatlant, nem ad különös reményt. Az ágazat közgazdászai erőteljes lökést jeleznek. A nehezen kezelhető piaci egyensúly valódi megváltoztatása.

Ennélfogva még nem kell megvizsgálni, hogy a kínai helyzetet teljesen pozitívnak, vagy csak részben kell-e tekinteni. Ez a fellendülés csak egy mély válság utáni pillanatnyi újjászületés eredménye, vagy valóban érdemes megemlíteni más államokkal összehasonlítva?

Valójában a többi piacon, hasonlóan a kínaihoz, az árak összeomlását tapasztalták. Az európai ingatlanok problémáját azonban az okozza, hogy a befektetők nem valósítják meg az érdeklődést az ingatlanpiac felé történő megközelítés iránt. Átlósan ellentétes helyzet tehát az ázsiai helyzettel szemben. Az európai probléma, és ezért a kínai erősség nemcsak a jó befektetési lehetőségek hiányában rejlik. Éppen ellenkezőleg, a probléma pontosan a vevő pszichológiájában rejlik. Európában és Amerikában, ahol a vészhelyzet még mindig kiindulási pontnak tűnik, az ingatlanpiacra történő befektetés nem tűnik alapvető fontosságúnak.

Egy nemzetben azonban, ahol a kritikus patthelyzet visszaszerzésének vágya általánosnak tűnik, nyilvánvalóan proaktívabb hozzáállást mutat.


Hogyan alakul a helyzet? A fő statisztikai felmérések szerint úgy tűnik, hogy a kínai fellendülésnek lefelé vezető útja van!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB