Horvátország post Covid: helyreáll?

Minden tekintet arra irányul, hogy a Covid miként változtatta meg gyökeresen a nemzetközi ingatlanpiacokat. Abban az időszakban, amikor úgy tűnt, hogy az ingatlanvásárlás biztonságos befektetés, egy pandémiás válság elég volt a kártyák cseréjéhez. Gyakran adtunk áttekintést a nemzeti és az európai tégla fejlődéséről. Megpróbálom megérteni, hogy hol érdemes befektetni, vagy általában, hogyan lehet ez a lépés pozitív az érdekeltség-portfóliónk szempontjából.

Ma úgy döntöttünk, hogy egyetlen esetet helyezünk csapatunk figyelő szeme alá. Egy egyedülálló föld, csodálatos, de jelenleg nehéz helyzetben lévőnek tűnik. Horvátországról beszélünk. Megtudhatjuk tehát együtt, hogyan mozog ez az ország, olyan irigylésre méltóan a természeti szépségekért. Kezdjük a májusi adatokkal. Az úgynevezett 2. szakaszban Horvátország nem volt teljesen érintett egy valódi ellenőrizhetetlen egészségügyi vészhelyzetben. Valójában alig több mint kétezer esetről, 80 halálesetről és 1500 gyógyulásról beszélünk (ismét májusban). Nagyjából pozitív helyzet sok más európai valósághoz képest, amelyek a bibliai dimenziók kritikájának főszereplői voltak. Pedig az ideális állapot, ahol nyugodtan lehet befektetni az ingatlanokba, ingatagnak tűnik. A visszaesést nem annyira az egészségügyi szektor, mint inkább a gazdasági szektor adta. És az előrejelzések természetesen nem sok jót ígérnek. Természetesen, mert nem szabad elfelejteni, hogy tavaly ugyanebben az időszakban Horvátország egymást követő ötödik évben minősült növekvő nemzetnek. Mind turisztikai szinten, de mindenekelőtt az ingatlanszektornak köszönhetően. Nem meglepő, hogy ez a föld nagyon szenved ebben a világjárvány-vészhelyzetben.

Az ingatlanügynökségek szövetségének, a Jutarnji List-nek ebben a történelmi pillanatban kijelentettje szerint csak azok árulnak Horvátországban, akik erre kényszerülnek. Ami azt jelenti, hogy a fantom ingatlan buborék a sarkon lehet. Nem egyszerű árak csökkentéséről van szó. De patthelyzet, bizonytalan, gyakorlatilag megállt. Az ágazat számos szakértője kijelenti, hogy valószínűleg a buborékkockázat már egy ideje fennáll. Egyszerűen "pufferelt" az a hatalmas turisztikai hullám, amely természetesen mindig is jellemezte ezt a nemzetet. És abban az időben, amikor az idegenforgalmi szektor is ismeretlen tényezőnek bizonyult a nemzetgazdaság szempontjából, nem meglepő, hogy a horvát téglára korlátozott probléma hogyan jelent meg.

Más közeli realitásoktól eltérően Horvátország ezért úgy döntött, hogy a gazdaság védelme érdekében befektet a Covid-vészhelyzet elleni küzdelembe (ami számszerűen nem bizonyult annyira megterhelőnek). Hogyan alakul az ingatlanpiac? Megreped a rettegett buborék, vagy van még remény a horvát téglára? Addig is, mielőtt új híreket kapnánk közösen, meghívjuk Önt, hogy maradjon velünk a portálon!

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB