Menekült buborék Kínához?

Kína volt az első, aki szenvedte a Covid-19 válságot. De a leggyorsabban is felépül. Ez az oka annak, hogy közvetlenül a kínai bezárás után a tégla valódi menedékré vált a kínai befektetők számára. Ez a jelenség azonban nem jelent problémákat és kockázatokat. Mindenekelőtt emlékezzünk olyan jelzálogkölcsönök jelenlétére, amelyek hosszú távon adóssághoz vezethetnek. Az ingatlanbuborék kiváltásának a pontjáig. Mielőtt ilyen messzire mentünk, a Realigro-ban úgy döntöttünk, hogy részletesen elemezzük a helyzetet.

Először is, hogy valóban megértsük ennek a jelenségnek a dimenzióit, az alábbi adatokat szolgáltatjuk. A statisztikai adatok alapján kiderült, hogy márciusban, kevesebb, mint nyolc perc alatt, 288 lakást adtak el online. Mindez anélkül, hogy a vevők képesek lennének élőben megtekinteni a szerkezetet. Nagyon erős hatás, ha úgy gondoljuk, hogy az ingatlanvásárlásnak nemcsak jól átgondoltnak kell lennie, hanem jelentős befektetésnek is. Mind gazdasági, mind társadalmi szempontból.

Ha ez a helyzet teljesen lezárta magát, akkor biztosan kíváncsi lesz, hogy megtudja, mi volt a hír a júniusi tendenciákról. Nos, a múlt hónapban 9000 ember vásárolt házat egy nap alatt. Mindezt körülbelül 142 000 USD előleg letétbe helyezésével (mindegyik). Valódi rekord, amely lehetővé teszi számunkra, hogy rendkívüli matematikai bizonyossággal kijelentjük, hogy a kérdéses hónap megkülönbözteti magát Kína történetében; pontosan a megkötött adásvételi szerződések számára. Szeretné tudni, hogy mennyit fektettek be az egészbe? A túlzott érték 1,4 trillió dollár! A helyzet jól néz ki? Nos, nem mindenki gondolja így! Ha a lezárás távoli emléknek tűnik, akkor még a valósággal kell foglalkoznia. És két olyan tényező, amely miatt a szakértők meg vannak zavartak. Az elsőt az adósságnövekedés adja. A második a tulajdonságok értékének növekedése. És ha a matematika nem vélemény, ez azt jelenti, hogy paradox módon azok, akik most ingatlanvásárlást választanak, automatikusan nagyobb adósságot kapnak. És ez még nem minden.

Hosszú távon egy hasonló helyzet még súlyosabb eredményeket fog eredményezni a világ ingatlanpiacán. Az úgynevezett középosztálybeli befektetők eltűnnek. Sokak számára már nem lesz lehetőség házat vásárolni, mert a lehetőségek csökkennek és csak egy kis körre korlátozódnak.
Ezenkívül, ha a számokat nézzük meg, a buborék kockázata nem tűnik olyan megalapozatlannak. Olyan adósságszintről beszélünk Kínában, amely a nemzeti GDP-hez viszonyítva 60%.
A helyzet alakulása csak az idõt fogja megmondani nekünk. De addig, mint mindig, felkérjük Önt, hogy maradjon velünk hivatalos blogunkon!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB