Makaói piac: az összeomlás

Mint jól tudjuk, a helyzet, amely mind a nemzeteket mind pszichológiailag, mind gazdasági szempontból pusztítja el, nincs egyenlő. Valójában nem lehet azt mondani, hogy egy országot többé-kevésbé érint a másik. A kritikát a halálesetek, fertőzések és a kimerült egészségügyi személyzet számára kell számítani. Ez a válság természetesen az ingatlanágazatot is erősen befolyásolja. És az egyik terület, amely nagyban szenved e abszurd történelmi fázistól, Makaóé.
A visszarúgás méretének azonnali megértése érdekében megpróbálunk egy részletes elemzést elvégezni: a Covid-19 előtti és utáni elemeit.

Feltételezzük, hogy a makaói ingatlanpiac még a koronavírus előtt nehéz helyzetben volt az országos átlaghoz képest.
Ennek megerősítésére elemeztük a 2019-es helyzetet. Ebben az időszakban (lakóingatlanok esetében) az átlagos ügyleti ár 3% -kal esett vissza, éles ellentétben az előző évi emelkedéskel (+ 5%). De mi történt az összeomlás előtt?

A makaói ingatlanpiacot azonban számos, infrastrukturális jellegű beavatkozás támogatta, amelyek garantálták a területen jelenlévő épületek (lakó- és nem lakóépületek) értékének növekedését.
Ide tartoznak:
- a Gongbei alagút megépítése, amely Zhuhai és a Hong Kong-Zhuhai-Makaó híd között képezi az egyetlen összeköttetést
- A Shenzhen-Zhongshan alagút, amely két óráról kevesebb mint 30 percre csökkenti az átlagos utazási időt Shenzhen és Zhongshan között.
- A Guangdong-Hong Kong-Macau Bay Area projekt a három régió közötti összeköttetés, kereskedelem és beruházások javítása érdekében.

Fontos beruházások, amelyek azonban nem tűnnek elegendőnek a makaói piac fellendüléséhez.

Valójában 2020 januárjától a makaói ingatlanpiac jelentősen gyengült.
A motivációt a befektetők és különösen a fejlesztők bizonytalanságának érzése során kell keresni. Valójában fenntartják a jogot arra, hogy cselekedjenek a további gazdasági jellegű károk elkerülése érdekében. Politikai feszültség is fennáll. Az USA és Kína közötti éghajlat nem a legnyugodtabb. És amint a járvány folytatódik, úgy tűnik, hogy minden kevésbé javul.

A kereslet csökken. De nézzük meg részletesen, hogyan viselkednek az ingatlanügyletek Makaóban. A számok világosan beszélnek. Annak ellenére, hogy nincs információ a lízingszerződések hozamairól, a lakáscélú értékesítés területén 23% -kal kevesebb volumenről beszélünk. Ezenkívül maguk a tranzakciók értéke 26% -ra esett vissza. Valódi leértékelés, amely úgy tűnik, hogy az egész Makaó ingatlanpiacát aggodalomra ad okot.

Végül, ne felejtsük el, hogy Makaó gazdasága pontosan szenved a vezetési ágazatokban: az idegenforgalomban és a szerencsejátékokban. Valójában februárban a kormány lezárta a térség összes kaszinóját, és több mint 900 millió dolláros veszteséget okozott.

Mit mondhatunk, remélhetőleg a helyzet helyreáll, és ez a csodálatos terület visszatér korábbi dicsőségéhez!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB