Svájci ingatlan: pszichológiai kockázatok

Svájcot, amelyet mindig semleges nemzetként elismertek, szintén érintette ez a világjárvány. Nem csak gazdasági szinten, de mindenekelőtt az ágazatunkban, az ingatlanszektorban. Mondanom sem kell, hogy a koronavírus Svájcot is érintette ... de hogyan? Milyen méretei vannak ennek a járványnak? Nézzük meg együtt a rendelkezésére álló adatok alapján.
2020 első negyedévében a Covid-válság szinte nulla hatással volt az ingatlanokra. Elegendő azt mondani, hogy a tervezett tranzakciók teljes mértékben lezárultak, és a lakások (lakások) árai enyhén csökkentek. Csak 0,43%. Április első heteiben azonban a pszichológiai tényező rossz vicc volt.

Számos potenciális befektető lépett vissza egy lépést hátra, mielőtt kapcsolatba került az ingatlanpiaccal. Valójában magasabb szintű biztonság várható, amely határozottan célzottabb és tudatosabb intézkedéseket tehet lehetővé. Távol a piaci egyensúlyhiánytól.

Mi jellemzi ezt a pszichológiai kockázatot? A befektetők számára ezek a kérdések két fő tényezővel kapcsolatosak:
- A csökkenő árakkal
- A piac túlmelegedéséhez

És bár ez csak két változó, úgy tűnik, hogy a svájci ingatlanpiac rendkívül kötődik ezekhez a lehetséges kritikus kérdésekhez.
De hogyan alakul a svájci ingatlan az elkövetkező hónapokban?

Van terv, de a recesszió utáni kérdések nem biztosítják annak teljes megvalósítását. A piaci tranzakciók azonban rendkívül korlátozottak lesznek. Egy későbbi szakaszban nagyobb nyílás alakul ki.
Nem meglepő, hogy Svájcban elzáródás történt, nemcsak a gazdasági - pénzügyi, hanem a pszichológiai - társadalmi helyzet miatt. Egy olyan országban, ahol a szabályozási rendszer, bár rendkívül szigorú, az állampolgárság egyik leginkább tiszteletben tartja a világot, meg kell érteni, hogy a stabilitás hiánya miként hozza az egyén pszichológiájába a zavart és zavart érzetet.

A svájci ingatlanpiac szintén a legváltozatosabb. De tudod, az alapárak továbbra is magasabbak, mint az európai átlag, egy valóban exkluzív luxusszegmens mellett. Nem hiányzik azonban olyan befektetõ, aki a svájci ingatlan erõsségének ismeretében úgy dönt, hogy megtakarításait ebben az ágazatban tölti be. Vagy egyszerű jövőbeli beruházás céljából, vagy önmagában egy olyan ajánlat generátoraként szolgálhat, amely vonzza az érdeklődő ügyfeleket.

Általánosságban reméljük, hogy ez az akadály a lehető leghamarabb megoldódik, lehetővé téve a svájci ingatlanok részvényesének visszaszerzését. Alternatív megoldásként, ha a helyzet továbbra is fennáll, nem zárható ki az ágazat stagnálása. A nem túl egyértelmű, de remélhetőleg a legjobb módon a helyzet alakulhat ki.
Sajnos világszerte példátlan válság tanúi vagyunk. Tehát nem meglepő, hogy még egy ilyen erős állam is hátrányt szenvedhet.
Az biztos, hogy a Realigro-nál továbbra is frissítjük Önt a portálon.

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB