Túl magasak az árak: német ingatlanok veszélyeztetik a buborékot?

Az "ingatlanbuborék" kifejezés olyan álló helyzetre utal, amely annyira súlyos, hogy azonnali megoldás nem megengedett. Gyakran fordul elő, amikor az ingatlanpiac telített, akár keresleti, akár kínálati oldalon. Mindkét esetben ez a kezelés gyakran összetett probléma. Az európai ingatlanpiac ellenére úgy tűnik, hogy már teljes mértékben felépült a válságból, azonban megjegyezzük, hogy ugyanez nem vonatkozik Németországra.

Tíz év fellendülés után a tégla árai továbbra is exponenciálisan emelkednek, oly mértékben, hogy a potenciális vásárlók nagyon aggódnak. Ennélfogva a buborék valószínűleg már 2020-ban felrobban, és a probléma az, hogy ez a tendencia úgy tűnik, hogy továbbra is változatlan marad.
De mióta kezdődött ez az aggasztó probléma?

A fő statisztikák szerint a probléma már a tavalyi harmadik negyedévben is nyilvánvaló volt. A legszembetűnőbb növekedést Hamburgban jelentették. És a szakértők további növekedést jósolnak ebben az évben.

De lássuk részletesen a helyzet elemzését. A társasházak árai százalékos szinten 8% -kal növekedtek, 2 040 eurót elérve négyzetméterenként. És az igazán aggasztó dolog az, hogy ezek a számok egymást követő harmadik évben fordulnak elő.
De ez még nem minden. Más nagyvárosokban, például Berlinben, Münchenben, Kölnben és Frankfurtban a küszöbérték elérte a 9% -ot. (A társasházak esetében mindig).

Most nézzük figyelmünket a házakra. Az előrejelzések ismét gyors 7% -os növekedést jelentenek. Ezért négyzetméterenként el kell érnie a 2600 eurót. És ha ezek az értékek aggodalomra adnak okot, gondolja úgy, hogy a fent említett főbb realitásokban az árak eléri a 6000 eurót négyzetméterenként. Pontosan több mint kétszerese a német átlagnak. Elegendő azt mondani, hogy a keleti szövetségi államokban csak 1500 euró / négyzetmétert lehet megvásárolni.

De ezen felül egy másik alapvető problémát a bérleti szerződések és az adásvételi szerződések árai közötti abszolút különbség jelent. A lízing ára 3,6% -kal emelkedett, mindig figyelembe véve az előző évet. Ennek ellenére a kedvezõ jelzálogkölcsönök ösztönözték a 'téglaverseny' 'folytatását.

Általában az ingatlan ára 2008-tól 2018-ig megduplázódott. Az egyetlen pozitív elemet a kevésbé lakott területek valódi regenerálása jelentette. Valójában ez utóbbi a német ingatlangazdaságba való belépés érdekében. A 300 000 apartmanból 75 000 további egységre esett vissza. 2018-ban mintegy 700 000 új projektet erősítettek meg, amelyeket a következő öt évben kell végrehajtani.

Tehát hogyan alakul majd a német ingatlanpiac? Felrobbant a ház buborék? Úgy tűnik, hogy az összeomlás közel áll. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem lehetnek alternatív megoldások e hirtelen növekedés enyhítésére.

Ha további híreket szeretne látni az ingatlanpiacról, tájékozódjon portálunkon!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB