Fintech és ingatlan

A pénzügy, a technológia és az ingatlan végre összekapcsolódtak. Ez az egyik legfrissebb hír, amelyet az elmúlt időszakban fedeztek fel az ingatlanok világképéből.
A három szféra bevonása nem nagyon friss. De ennek az uniónak az alkalmazása az ingatlanpiacon igen. Az utóbbi években valójában különféle tárgyalások egyre inkább bevonják a pénzügyi világot. De miben múlik ez az ingatlan-módozatokat módosító változás?

Kétségtelen, hogy ez a helyzet új jogalanyok - például alapok és vagyonkezelő társaságok - ingatlanba történő belépésének eredménye. Ezen túlmenően a valódi technológiai forradalmakba történő beruházás, amely lehetővé tette számunkra egy szélesebb és összetettebb ingatlanrendszer befogadását, hozzájárult a már elég dinamikus helyzet támogatásához. Miért volt olyan fontos a technológia szerepe?

Mindenekelőtt, különösen sok országban, ahol a belső bürokrácia korlátozott, elengedhetetlen ösztönözni és megkönnyíteni a beruházásokat a hatékonyság, a módszerek és a megtakarítás szempontjából.
Másrészt azonban, csak a technológiai szektor segítségével, nem lehetséges megoldani néhány alapvető lépést az ingatlanügyletek megoldásával kapcsolatban. Példa? A szabályozási és engedélyezési szempontok országonként különböznek.

Az ingatlanokra alkalmazott technológiák között, amelyek révén az ehhez kapcsolódó dinamikát tovább lehet javítani, azonosítottuk a '' blockchain '' rendszert. Teljes egészében olasz technológia, amely funkcionálissága különböző szakaszokon nyugszik: az első a művelet digitális útlevélének létrehozásával kapcsolatos, a második az ingatlan különféle információit, a korábbi megállapodásokat és az összes információt tartalmazó részletes kártya létrehozására szolgál. magára az ingatlanra vonatkozik. Az új, ingatlanokra alkalmazott technológia középpontjában az áll, hogy a korábbi információkat nem lehet módosítani. Nagyobb bizonyosság tehát a befektető, a tulajdonos és általában azok számára, akik a legtöbb információt szeretnék megkapni az ingatlanról. Mindenki számára elérhető ingatlannyilvántartás.

Az unió mellett egy másik elem a tömegfinanszírozási platformok. Ez utóbbi lehetővé teszi a tőkebevonást adósság formájában, még a kisbefektetők számára is. Ezáltal kibővíthető a potenciális befektetők csoportja, közelítve őket a pénzügyi világhoz.

Nyilvánvaló, hogy a fent említett két rendszer nem volt teljesen harmonizált. Noha valójában ezt az olasz kezdeményezést más országokban is elismerik, továbbra is egyértelmű, hogy határozottan homogénebb rendszer kialakításához késleltetni kell. Akár új technológiákat, akár innovatív rendszereket kell alkalmazni, a bürokratikus - adminisztratív kultúra és hagyományok továbbra is jelentősen befolyásolják az ingatlanpiacra vonatkozó összes választást.

Ezért nem ismert, hogy a helyzet hogyan alakul. De kétségtelenül az ingatlan, a technológia és a pénzügyek uniója valóban sikeresnek tűnik!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB