Szenvedő Chile: a legfrissebb hírek

Jól tudjuk, hogy az egész földgömböt próbára teszik. Egy olyan világban, ahol sürgető a forradalom szükségessége, nem minden nemzet képes azonos eredményeket elérni. Ma, a Realigróban szeretnénk leírni, hogyan mozog az egyik leginkább érintett piac az ingatlanok terén. Ennek az oszlopnak a vitathatatlan csillaga a chilei nemzet.

A Kolumbus előtti időkre visszanyúló történelem során Chile valóban drámai helyzetet él át. Ami küzd a javulás jeleinek megmutatásával. Miért, úgy döntöttünk, hogy gondoskodunk róla. Tehát, ha kíváncsi vagy, ma felavathatjuk rovatunkat.
Feltételezzük, hogy a történelem, ebben az esetben is, hasznos számunkra. Mint minden ország, amely évek óta átélte a diktatúrát, Chile ma is „zavart” köztársaságnak találja magát. Alig képes alkalmazkodni az időkhöz. Mindez természetesen az ingatlanpiacra is ömlik.

Lássuk tehát, hogyan mozog az ingatlan az első negyedévtől kezdve. A koronavírus-járvány kiemelése. Magától értetődik, hogy a helyzet pusztítja az egész gazdaságot. Az új lakások átlagos ára Santiago-ban csak 0,26% -kal emelkedett tavalyitól 2020 első negyedévéig. Ha figyelembe vesszük, hogy 2018 és 2019 között ugyanebben az időszakban a növekedés 9,98 helyett volt %, nem meglepő módon mennyire drámai.

A kínálat és a kereslet is csökken. Elég csak annyit mondanunk, hogy az eladó házak számszerűen nem növekednek, ráadásul a piacon töltött idő még a 140 napot is elérte. Félelmetes szám, ami ingatlanbuborékot feltételez az ajtóban. Továbbá a kereslet, amint azt a fentiekben említettük, statikusnak tűnik. A bürokrácia sem segít. 2020 első négy hónapjában 47% -kal csökkent az új épületek előkészítéséhez előkészített területek teljes száma. Ami azt jelenti, hogy az építőipar is válságban van. A bérleti díjak azonban továbbra is mérsékeltek, a havi ráta körülbelül 390 dollár.

Az adásvételi szerződésekkel kapcsolatos eset más és más, minimális küszöbértéke 3000 dollár négyzetméterenként. Általánosságban elmondható, hogy a chilei gazdaság 15% -kal zsugorodott, és a Chilei Központi Bank még drasztikusabb csökkenésre számít. Röviden, a helyzet valóban drámai. Mi a Realigróban folytatjuk küldetésünket. Ez azt jelenti, hogy a lehető legtöbb információt el lehessen terjeszteni a nemzetközi ingatlanpiacról. Portálunkon minden nap megtalál minden, ezzel a kritikus időszakkal kapcsolatos hírt, amelyek reményeink szerint a lehető leghamarabb véget érnek. A rózsaszínű befejezésre való felszólításra kérjük, hogy maradjon naprakész. Mindig itt, mindig a Realigrón!

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB