Legfrissebb hírek Írországból: emelkedő bérleti díjak

Írország világosan beszél. Ezek a bérleti díjak pole pozícióban. A világban, amelyet teljesen elárasztanak a koronavírus vészhelyzete, úgy tűnik, hogy Írország nem akarja megállítani bármilyen típusú ingatlanszakmát. A legfrissebb statisztikai felmérések megállapításai szerint úgy tűnik, hogy mind a kereslet, mind a kínálat exponenciálisan nőtt, ha bérleti szerződésekre hivatkozunk.
De hogyan került erre a szintre? Nézzük meg együtt a következő néhány sor gondos elolvasásával.

Feltételezzük, hogy a hirdetések száma (általában) országszerte 13% -kal nőtt. De meg kell értenünk a jelenség dimenzióit. Mindenekelőtt hangsúlyozni kell, hogy a bérleti díjak nagy része Dublin területére koncentrálódik. 300 extra bejelentésről beszélünk a tavalyihoz képest. És a kereslet ezen a területen is különösen koncentrált. Ez a szegmens, a bérleti szegmens tehát 64% -kal nőtt az előző évhez képest, ha Dublinot tekintjük.

Jelentős növekedés, amely úgy tűnik, hogy ösztönöz egy olyan gazdag alappiacot, amely nem túl nyitott a kívülről. Írország valójában, amint gyakran mondtuk, híres a nemzetközi kapcsolatok iránti szűkös nyitottságáról az ingatlan területén. Csak a luxus szektor veszi figyelembe a már magas színvonalú árakat, és továbbra is folyamatosan érinti a külföldi portfóliókat.

De mi kapcsolódik a bérleti szerződésekhez szükséges ingatlanszám növekedéséhez, közvetlenül az ország központi részén?
Kétségtelen, hogy a piacon elérhető több ingatlan jelenléte a turizmus erőteljes összeomlásához kapcsolódik. Különösen a nagyobb turisztikai érdeklődésre számot tartó központi területeken 150 egységnél nagyobb rendelkezésre állást regisztráltak, mint 2019 azonos időszakában. A referencia-skála ellenére még mindig nagyon korlátozott (figyelembe véve, hogy a dublini piac az egész kereslet, hetente körülbelül 1000 házra van szükség), ez a fordulat megváltoztathatja az ingatlanpiac teljes szerkezetét.

Mi a paradox helyzet? Noha ez a hatalmas mennyiségű kiegészítő mennyiség elérhető a piacon, sürgető szükség van a növekvő kereslet iránti kínálat kibővítésére. Újak azok a projektek, amelyek egy új szervezeti struktúra előkészítésére készülnek az ír bérleti piac számára, amely valószínűleg készenléti állapotban marad a koronavírus helyzete miatt. (Írországban valójában holnap kezdődik zárolás).


Az árakat tekintve azonban a leginkább megfizethető területek a perifériák. Legalább 800 eurótól az 1200 eurót meghaladó tetőig terjed.

De hogyan alakul majd az ír helyzet? Nem adhatunk bizonyos választ, de nyilvánvalóan egy szám egyértelmű: az ír ingatlanok már nem az ingatlanok eladásán és vásárlásán alapulnak, hanem a lízingszerződések aláírásán. De ha többet szeretne tudni, akkor csak frissítenie kell portálunkat!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB