Feng-shui és okos ingatlanok: a hírek Hongkongból

Gyakran beszéltünk arról, hogy a zen-filozófia alapvető fontosságú-e ahhoz, hogy jobban otthon tudjunk élni. Különösen az általunk tapasztalt időszakban elengedhetetlen, hogy képesek legyünk megtalálni a megfelelő kompromisszumot az innováció és a hagyomány között. Nos, az emblematikus példa, amelyre ma szeretnénk felhívni a figyelmét, egy Hong Kong-ban épült okos mini lakás példája. Tudod, amikor Ázsiáról beszélünk, mindig érdekes hírekre számítunk.

A szóban forgó tárgy egy kicsi, nagyon kicsi lakás, amely a 'Smart Zendo' projekt főszereplője. A cél - a várakozásoknak megfelelően - két látszólag ellentétes, de egymást kiegészítő szempont kombinálása: az intelligens logika és a feng shui hagyományhoz kapcsolódó kényelem. Tehát hogyan jellemzik ezt a lakást?

Először is meg kell jegyezni, hogy egy gyors felújítási folyamat után négy szobát lehetett beszerezni. Kezdetben csak ketten voltak. A teljes szerkezet teljesen otthoni automatizálás, így nincsenek klasszikus kapcsolók, de mindent hangvezérléssel kezelnek. A vetítővásznaktól az elektronikus ajtó- és függönyzárakig, a légkondicionálás és a kávé figyelmen kívül hagyása nélkül! Rendkívül intelligens projektnek tűnik ... de hol van a Zen komponens? Először is az anyagválasztás során azonosítják. Mint ismert, a fent említett filozófia az ember - természet közötti folytonosságon alapszik. Oldhatatlan kötés, amelyet nem szabad lebecsülni, és még otthoni környezetben is előnyben kell részesíteni (természetesen mesterséges). Ezenkívül a zen-filozófia elsődleges eleme a terek kezelése. A tervezők szerint a „Zen” olyan lelkiállapot, amely a belső jólét eléréséhez szükséges.

A stressz és ingerlékenység minden formájának kiküszöbölésére. Ezért hasznos biztosítani a megfelelő helyet az egyedi bútorok számára, vizuális és fizikai átfedés létrehozása nélkül. Ezért ebben a lakásban a TV teljesen be van építve a bútorok falaiba, a fapadló emlékeztet a természetre, annak ellenére, hogy számos, de láthatatlan intelligens eszköz tökéletes rejtekhelye. A nappali asztal nagy, ugyanakkor pár centiméteren belül zárható. Mindez lehetővé teszi a Feng Shui második alapjellemét: a berendezési tárgyak ciklikus változását.

Nos, ezzel a projekttel megpróbáljuk megértetni az emberekkel, mennyire egyszerű és elengedhetetlen néhány óvintézkedéssel megváltoztatni a környezet elrendezését, amelyben élsz. Megfelelő távolságot tartanak fenn a különböző bútorok között, hogy azok, akik ezt a tulajdonságot használják, nyugodtan érezhessék magukat, és ne fojtsák el őket túl sok tárgy jelenléte miatt.

Ez a projekt nem definiálható igazi újdonságként, mivel ezen a vidéken a feng shui hagyománya nagyon ősi. Ez azonban a kapcsolat a technológiai újításokkal, amelyek egyszerre nem terjednek el, hanem magukban foglalják a történelemkönyveken túllépő kultúrát, de amely az otthon falai között is megvalósul!

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB