Spanyol ingatlanok küzdenek a Coronavírussal

Az elmúlt napokban sajnos egyre több állam komoly nehézségekkel szembesül a koronavírus veszélyével szemben. Az ingatlanpiac nem mentesül e problémák alól. És hogy átfogó képet adjunk az európai helyzetről, ma úgy döntöttünk, hogy elemezzük a spanyol helyzetet, amely valóban kritikusnak tűnik az ingatlanügyek szempontjából.
A New York Times egyik cikke szerint a Coronavirus az epicentruma Spanyolországba költözött az elmúlt hétvégén. Ezért nagyon súlyos helyzet, a spanyol helyzet, amely megerősíti 10 000 pozitív esetet. Ez az ingatlan iránti érdeklődés összeomlásához vezetett Spanyolországban, amely néhány héttel ezelőtt igazán pozitív eredményeket ért el.

 Valójában 2020 elején Spanyolország lett az egyik legfontosabb turisztikai célpont, amelybe befektetni kellett. Az egyes társadalmi tipológiák igényeihez igazodó megélhetési költségek, a nyitott és barátságos kultúra mindig is azok a fővonalak voltak, amelyek potenciális vásárlók sokaságát vonzták. Nos, a sokk kezdete megbénította a spanyol ingatlant, különösen a lakóépületben.
Ezt a sokkot azonban nem csak negatív szempontból kell elemezni. A feltételes helyzetet valójában középtávon és hosszú távon meg kell hosszabbítani. Természetesen a kritikus helyzet valódi fordulaton megy keresztül, amikor az ingatlanárakat csökkentenék, ami nagyon érdekes lehetőséget kínál az érdekelt felek számára.

A lakásbérletre szánt lakóingatlanok piacának további hiányosságai vannak. Először is, ez egy olyan típusú szerződés, amely manapság nem túl népszerű. Valójában csak egy kicsi csoport, általában a fiatalabb képviselőivel, nyilvánvaló okokból választja meg a bérleti szerződést. A motivációk mellett természetesen a tanulmány. De egy ilyen kritikus időszakban, amikor az összes másodlagos tevékenység, beleértve az egyetemeket, bezárt marad, hogyan lehet folytatni a bérleti szerződést, vagy ami még rosszabb?

Röviden: a spanyol helyzet szó szerint fordult egy hónappal ezelőtt. És ami a legfélelmetesebb, a jól meghatározott időbeli kilátások hiánya. Eközben a spanyol kormány nyilvánvalóan úgy határozott, hogy más országokban már elfogadott intézkedéseket fogad el, pontosan az egészségügyi szolgáltatások szélsőséges összeomlásának elkerülése érdekében.

A leginkább emblematikus a spanyol városok utcáin lévő valós sivatag közötti, az ingatlanokhoz hasonló levélváltás.
Egyfajta szünet, amely remélhetőleg a lehető legkevesebb ideig tart. Különösen az eladók számára.

Annak ellenére, hogy nem tudjuk biztosan, milyen következményekkel jár ez a jelenség, amely az egész földgömböt térdre állítja, továbbra is frissítjük az ingatlanvilág legfrissebb híreit, hogy teljes képet adjunk a helyzetről és a követendő helyes tanácsokat!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB