Kambodzsa és ingatlan: csökkenő árak

Ismert, hogy a világ ingatlanjainak látszólag fordulópontja volt 2020-ban. Ezen országok között, amelyeknek sikerült a kritikus kérdéseket lehetőségekké alakítani, azonosítottuk Kambodzsát. Valójában a világ első tízének része, amelyre 2019-ben kezdődött az újjászületés. Az elmúlt 14 évben növekedett az érdeklődés, ami 7% -kal több eladást hozott.

Ezen felül a hozam a bérleti szerződésekben, Phnon Penh városában is megjelenik. Ebben a valóságban meghatározzuk, hogy az ingatlanárak Ázsia egészében a legalacsonyabbak. Ezért nem meglepő, hogy Kambodzsa ingatlanszáma az évek során jelentősen megnőtt. A Kínával fenntartott kapcsolatok pozitívan befolyásolták a piacot, bár a koronavírus miatt valószínűleg megállási szakasz lesz. Remélhetőleg természetesen ez a patthelyzet korlátozott hatással lehet az egész ázsiai ingatlanra, anélkül, hogy veszélyeztetné forgalmát.

De a Sihanoukville és a Siem Reap repülőterek befejezésének köszönhetően a kereslet jelenleg látszólag szüntelen. Kétségtelen, hogy a támogatott tarifák és mindenekelőtt az igazán megfizethető ingatlanárak segítették. Átlagos átlag Ázsiához képest, amely lehetővé tette Kambodzsa megjelenését a fő nemzetekhez képest, különösen a gazdasági és pénzügyi központokat képviselő nemzetekhez képest.
A turizmus határozottan segítette a helyi ingatlant, elősegítve és ösztönözve az új turisztikai hullámokat, amelyek a rendkívül kedvező adásvételi szerződéseknek köszönhetően vándorló hullámokká váltak.

A kambodzsai ingatlanszektor azonban ezzel nem áll meg. Valóban. A kereslet növekedésének köszönhetően az építőipar (az érme másik oldala) is sürgetésre került. Az új munkavállalók foglalkoztatását lehetővé tevő új kereskedelmi épületek, további lakóparkok teljesen forradalmasították a fő városok látképét. Meg kell azonban jegyezni, hogy Kambodzsa erejét a ház javításának szintjén tapasztalható homogenitás adja. A külső kéréseknek köszönhetően még a helyi lakosság is úgy döntött, hogy alkalmazkodik a hírekhez ingatlanügyletekben, új épületekbe történő befektetés, az előzőek bérbeadása vagy eladása révén. Méltányos kompromisszum, amely lehetővé tette az új belépőknek, hogy befektetjenek a növekvő ingatlanpiacra, vagyonköltségek nélkül!

És annak ellenére, hogy a kambodzsai piac sokak számára határt jelentett, a nemzetet fiatalnak tekinthetjük. Az új lakosok és a munkaerő kb. 60% -a eléri az átlagos 30 éves korot. Olyan romlás, amely látszólag előnyös a nemzeti és az ázsiai gazdaság számára.

A kambodzsai piac fejlődése nyilvánvalóan rejtély. De ennek megismeréséhez mindössze annyit kell tennie, hogy továbbra is naprakészen tartjuk blogunkat!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB