Bansky növeli egy ingatlan értékét

Ki gondolta volna, hogy egy ingatlan értéke egy falfestménynek köszönhetően nőhetett, többek között rongálásnak tekinthető? Bármennyire is abszurdnak tűnik, ez egy vicces anekdota, amely korunk legtitokzatosabb művészét vonta be: Bansky! Ha kíváncsi többet tudni, olvassa el a következő sorokat. A mai olvasat nemcsak szemléletes, de meglehetősen alternatív is lesz. Tehát, ha a művészet és az ingatlan világ szerelmese vagy, kezdhetjük!

Kezdjük a kérdéses művész bemutatásával. Ahogy előre láthattuk, a beavatatlanok számára Bansky ismeretlen identitású művész, aki maga mögött hagy néhány falfestményt az egész világon. Néhányan a pillanat legfontosabb kérdéseinek szenteltek, mint például a Covid-vészhelyzet, az amerikai választások, a közel-keleti belső háborúk. Mások, amelyek a remény vagy ironikusabb üzeneteket képviselik. Nos, egy olyan világban, ahol a művészetet egyre inkább átértékelik, úgy tűnik, hogy Bansky elütötte saját szektorunkat: az ingatlanpiacot.

Bristolban egy 350 ezer euró értékben eladó ház volt a háttér a művész egy újabb falfestményének hátterében. Ha a szóban forgó grafikus ábrázolás egy másik történelmi pillanatban és egy másik egyén kezére váltott volna ki, felháborodást és esetleg panaszt tett egy vandalizmus miatt, akkor ebben az esetben az ellenkezője volt. A képviselt alany, egy idős nő, aki tüsszög a „természetesen” lejtős ház homlokzatán, hozzáadott értéket adott az egész ingatlanhoz.

Leegyszerűsítve: az ár 5,5 millió euróra ugrott. Figyelemre méltó vagyon a ház tulajdonosának, aki átnevezte a művet „Aachoo” -val, egy tipikus, tüsszögéshez kapcsolódó onomatopoéával. Az épület hajlama a szomszédosakhoz képest, ennek a szép műalkotásnak a hozzáadásával, ezért csodálatot és szerencsét váltott ki a tulajdonos számára. De ennek a történetnek van még egy boldog vége. Valójában Aileen Makin, a ház tulajdonosa elmagyarázta a különféle újságoknak, hogy úgy döntött, hogy érdeklődik a munka szigorúbb védelme érdekében. Időközben egy plexi falat rögzítettek annak megakadályozására, hogy a légköri anyagok károsítsák a képet és megváltoztassák azt. Számos korábbi rongálás történt Bansky műveivel kapcsolatban, így több mint érthető, hogy Makinnek sürgősen meg kell védenie a mű témáját.

Röviden, jó hír, amely megért minket, hogy egy egyszerű falfestmény is adhat és létrehozhat egy új szempontot és értéket egy tulajdonságnak. Még nem tudjuk, ki lesz a szerencsés vagy az a szerencsés, aki az ingatlan új tulajdonosává válik. Az biztos, hogy továbbra is tájékoztatni fogjuk és tájékoztatjuk Önt arról, mi történik az ingatlan világában. Tehát, ha többet szeretne tudni erről és a világ ingatlanpiacával kapcsolatos egyéb témákról, akkor csak annyit kell tennie, hogy továbbra is naponta kövessen minket portálunkon! És te, valaha is szeretett volna volna egy hasonló meglepetésmunkát a házad homlokzatán?

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB