Árazás és ingatlan: mi fog történni?

Miután sok országnak sikerült megbirkóznia a Covid-válsággal, az ár mind a tulajdonosokat, mind a potenciális befektetőket érinti. Hogyan változnak az ingatlanokkal kapcsolatos értékek? Az árak áttekintése az ingatlan összes ágazatát vagy egy részét magában foglalja?
E kérdések megválaszolásához úgy döntöttünk, hogy készítünk egy kis útmutatót, amely áttekintést ad (előrejelzés) arról, hogy mi vár ránk az elkövetkező hónapokban.

Feltételezzük, hogy a bérleti szerződések tekintetében, különösen a turisztikai területeken, lefelé irányuló háború kezdődött. A háború azonban továbbra is magas árat biztosít. Az ársáv magas szinten tartása (sok országban a törvény által előírt követelmény) a környezet teljes mértékű fertőtlenítése szükséges, valóban drága berendezések és módszerek felhasználásával. De nem mindenki gondolja ugyanúgy. A fő közgazdászok előrejelzései szerint három forgatókönyv jellemezheti közeli jövőnket. Mindezt a fertőzési görbe trendjének (nyilvánvalóan) alapján.

Elsőként a normalizációt feltételezik, és ezzel együtt az árfolyamat fokozatos csökkentését. A másik kettőben azonban attól tartanak, hogy visszatérjen az úgynevezett első szakaszba (tehát kényszerített elszigeteltség), és ennek következtében a teljes gazdasági rendszer blokkolódik. Ezért az ingatlanpiac is ide tartozik. Ha a visszatérő hullám elviselhető és kezelhető, remélhetőleg fokozatos kiigazítás, az árak továbbra is alacsonyabbak, mint a Covid előtti időszakban. A piacon lévő ingatlanok valódi leértékelődése megzavarja a tulajdonosokat és a befektetőket is.
Tehát az egész az újraértékelésről szól? Remélhetőleg nem, de abszolút bizonyosságról beszélni ebben a szakaszban kockázatos lenne. Mikor lehet beszélni egy valódi újraindításról?

A szakértők szerint a nyár után. Noha az ingatlanpiac továbbra is aktív, sok országban úgy tűnik, hogy soha nem állt le, a blokád általában fennáll. Költségvetést kell készíteni nemcsak az adott nemzet vagyonának vagy megélhetési költségeinek figyelembevételével. De mindent az egészségügyi helyzetnek megfelelően kell kalibrálni. Például Spanyolországban, ahol a megélhetési költségek továbbra is összhangban vannak az európai átlaggal, fennáll annak a kockázata, hogy az egészségi állapot összeomlása miatt elhalaszthatják a normál visszatérést. Indokolja, hogy az ilyen országokban milyen módon számíthatunk túlzott áremelkedésre (az egész gazdaság hajtóerejére) vagy másrészt az ingatlan leértékelődésére.

Jó dolog azonban az, hogy egy átlagban a forgalomban lévő likviditás (a bizonytalanság ellenére) továbbra is magas. Mint a (fiatalabb) befektetők érdeklődése, hogy megjelenjenek az ingatlanvilágban. Az átárazás szempontjából a legkevésbé érintett ágazat a bérleti díj, de az adásvételi szerződések esetében ... minden elvárható!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB