Európa: emelkedik az árak, de többet bérel

Noha a tapasztalt helyzet valóban rendellenes, ennek ellenére elemezni kell az európai ingatlanpiac teljesítményét az előző évhez képest. Ismert, hogy a Coronavirus válságot okozott az egészséggel és a gazdasággal, anélkül, hogy az ingatlan immunitást élvezne e "fertőzés" ellen. Az előző hírekben számos olyan európai ország általános helyzetét jelentettük be, amelyek jelenleg számos kritikus kérdéssel néznek szembe. Ma összehasonlítunk Európával összehasonlítva 2019-ben, mindig az ingatlanpiacon. Végül a középpontban az az európai ország áll, amely először nagyon korlátozó biztonsági intézkedéseket fogadott el: Olaszország.

Tehát, ha készen állsz, ma is megnyithatjuk oszlopot!

Az Eurostat adatai (az európai statisztikák és a minőségi mutatók közzétételéért felelős Európai Unió statisztikai hivatala) egyértelműnek tűnnek. Miközben a házárak a legtöbb európai országban emelkednek, sokkal hangsúlyosabb a helyzet a bérleti szerződéseknél. A százalékos arány szempontjából az utóbbi úgy tűnik, hogy exponenciálisan nőtt. Különösen a félszigeten, amelyet kezdetben a Covid-19 jelenség sújtott leginkább. Ezért belépünk Olaszország elemzésére az európai kontextusban. A félsziget házárak általában alacsonyabbak az európai átlag felett. Valójában, ha sok tagállamban + 4,3% és 4,7% volt, Olaszországban -0,2% volt (az előző év azonos időszakához képest).

Ha kibővítjük a referencia-időszakot (figyelembe véve a 2007-től kezdődő időszakot), a legnagyobb európai növekedés a következő országokat érinti:

• Ausztria (+ 88,4%)
• Luxemburg (+ 84,8%)
• Svédország (+ 80,6%)

Olaszország viszont már az előző időszakban visszatért a lefelé fekvő országokba, Görögországgal (-35,6%), Romániával (-26%) és Írországgal (-16,9%). Összeomlás, nyilvánvalóan különböző okok miatt, elsősorban a világgazdasági válság miatt.

De ha eddig az értékesítési piacra összpontosítottunk, most a részünk középpontjába kerülünk. A bérleti piac valójában egy teljesen ellentétes helyzetet mutat.
Az európai növekedés mindig állandó volt, annak ellenére, hogy mindenki számára a legkritikusabb időszak pontos, amelynek pontos éve van: 2008. Ami érdekel minket, pontosan a bérleti görbe trendje. Jelentősen magasabb, mint az eladó házaké.

Még mindig összehasonlítva ugyanazt a jelenlegi időszakot, mint az előző évek történelmi időszakában, elkerülhetetlen megjegyezni, hogy a bérleti díjak 26 EU-tagországban megemelkedtek. Ezek közül említik a legimblematikusabbat:

Litvánia (+ 101%),
Cseh Köztársaság (+ 79,3%)
Magyarország (+ 70,8%)

És Olaszország? Ez az ország is megerősíti a növekvő tendenciát, de sajnos túl gyenge ahhoz, hogy valódi fellendülésről beszéljen. Egy olyan átlag, amely túlságosan távol van az európaitól, amelyet ugyanakkor a jelenlegi történelmi összefüggésekben is elemezni kell.

Ezért általában úgy tűnik, hogy a bérleti díjak a legnépszerűbbek Európában, de ... hogyan alakul ez az egész? A kérdés megválaszolásához csak kövesse blogunkat!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB