Kovácsolás és fizetésképtelenség: a spanyol helyzet

Covid ismét próbára teszi az egész földgömböt. Különbségek nélkül néhányan, mások kevésbé szenvednek ebben a rendkívül kritikus helyzetben. Korábbi útmutatókban a jelzálogkölcsön kérdésével foglalkoztunk. És mindenekelőtt, hogy a bérleti szerződések sok aláírója hogyan tudta elhalasztani a fizetéseket.

Nos, úgy tűnik, hogy a kormány által végrehajtott irányelvek és fellépések ellenére a problémák továbbra is fennállnak egyes országokban. Szembetűnő példa ebben a szakaszban Spanyolország. Az egyetlen nem vitathatatlan szépségű és kultúrájú nemzet, Spanyolország újabb rekordot ért el. Kétségtelen, hogy nem boldogan. Osztályozták a világjárvány által leginkább sújtott európai nemzetek közé. És pontosan itt szeretnénk a Realigróban, néhány hónap elteltével a spanyol kormány által elfogadott támogatási intézkedések után elemezni a helyzetet. Hogyan néz ki most a spanyol ingatlan? A leginkább érintett csoportok támogatására irányuló politikák meghozzák-e a kívánt eredményeket? A kérdés megválaszolásához úgy döntöttünk, hogy létrehozzuk ezt a kis rovatot, amelyet pontosan ennek a témának szenteltünk. Tehát, ha kíváncsi arra, hogy többet tudjon meg, kezdhetjük!

Sajnos az utóbbi időszak egyik legnépszerűbb szava Spanyolországban, a pandémiás vészhelyzettel kezdődően a „fizetésképtelenség”. De lépjünk hátra. Az előző hónapokban Spanyolország, hasonlóan más európai országokhoz, és nem Németországhoz hasonlóan, intézkedéseket tett a fizetési kötelezettséggel rendelkező családok és vállalkozások mentesítésére, mint bérleti szerződések. A spanyol kormány ezért úgy határozott, hogy elhalasztja a fizetéseket, és a legszélsőségesebb esetekben felfüggeszti azokat.

Jelenleg azonban úgy tűnik, hogy a helyzet nem javult, tekintve, hogy ijesztő adatokkal rendelkező valós mulasztásról van szó. Körülbelül 2500 millió euró a visszafizetendő euró, az esedékes kamatokkal együtt, a bérleti szerződések támogatására és fenntartására irányuló jelzálogkölcsönök és kölcsönök eredményeként. De van még más is. Ha elemezzük az általánosabb gazdasági helyzetet, ezen a makrorégión belül a bérleti piacot és a különféle ingatlanértékesítéseket is, akkor összesen több mint 100 000 millió eurót érünk el szeptemberben. Emlékeztetünk arra, hogy a közbeszerzési szerződések teljesítésének időtartama hat hónap volt. A magánszerződéseké tizenkettő. Természetesen, extrém helyzetek kivételével. Az ipari média beszámolói szerint a fizetésképtelenség valós csúcsa várható a következő hónapokban. A 2020-as év meglehetősen tragikus következtetése, ha hozzáadunk egy most összeomló egészségügyi rendszert is.

Emlékeztetni kell arra is, hogy november végi időszakban sok szerződés kifizetési határideje lejár. Ezért attól tartanak, hogy példátlan gazdasági recesszió érhető el. Nem szükséges figyelmen kívül hagyni még egy aggasztó tényt. Spanyolok ezrei és ezrei vannak jelenleg az ERTE helyzetében. A spanyol elbocsátások. Sokan attól tartanak, hogy ebből a holtpontról teljes blokkba kerülhetnek, különösen az önálló vállalkozók tekintetében, akiknek le kell engedniük tevékenységeik redőnyeit.
Hogyan fog véget érni ez a helyzet? Ezt csak akkor tudja megtudni, ha itt naprakész marad!

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB