Olaszország és a koronavírus: az árakra gyakorolt következmények

Mint már számos nemzetközi újságban megjelent, ma reggel óta az egész olasz félsziget teljesen páncélos. Erős intézkedés egy olyan járvány visszaszorítására, amely az egész földgömböt térdre kelti. Törölt járatok, az önkormányzatok közötti utazás csak rendkívüli igények és ellátások esetén. Röviden: a legtöbb „otthon maradok” által hívott rendelet teljes mértékben megmutatja a rohamos jelenség kritikáját.

A „Gyönyörű félszigettel” együtt más szomszédos nemzetek is meglehetősen szigorú biztonsági intézkedéseket fogadnak el. De mi érdekel, és amely külön figyelmet érdemel, az a COVID-19 és az ingatlanpiac közötti kapcsolat. Részletesen, milyen következményekkel jár a Coronavirus az olasz ingatlanpiacon egy ilyen drasztikus döntés után?

Ahhoz, hogy meglehetősen átfogó választ adjunk, hagytuk a szót az ágazat fő szakértőinek, hogy világos képet adjunk nekünk, és a lehető legközelebb kerüljünk az olasz ingatlanpiac főbb következményeire.

A beszámolók szerint az olasz GDP 3,3 százalékpontos növekedésének korábbi előrejelzésében, jelenleg 2,8 százalékról beszélünk. A vírus olyan hatása, amely világszerte elérte a fél százalékpontot. (mindig a GDP-ben kifejezve). Az euróövezet azonban továbbra is 0,5% -os növekedési ütemet vár. De Olaszország fizet a legmagasabb árat a teljes lassulásért (szerencsére még nem stagnál).
De a kevésbé 24 órával ezelőtt végrehajtott, a lakosság egészségének védelme és a vírus elterjedése ellen alkalmazott politika valószínűleg korlátozni fogja a károsodást. Még ingatlanszinten is.

Mielőtt belépnénk az olasz ingatlanba, megpróbálunk áttekintést adni az európai ingatlanpiacról. Az európai lakóépület valószínűleg áremelkedést fog szenvedni. Egyes területeken, például Spanyolországban és Írországban, ez a szakasz már elérte. Figyelembe kell azonban venni, hogy nem lesznek ösztönzők a nemzetközi gazdaság felemelésére. Az Európai Központi Bankhoz hasonlóan továbbra is támogatást fog kapni, a kamatlábakat nagyon vonzó szinten tartva.

Most menjünk az egyik országba, amelyet a COVID-19 terjedése leginkább érint. Hogyan látja az olasz ingatlant? Nos, valószínűleg meg fog lepődni, hogy mennyit fogsz olvasni. A jelenlegi kritikus körülmények az ingatlanárak emelkedését okozhatják a nemzeti talajban. Beszélnek a 0,5% -os növekedésről (szemben az előző évi nagyon alacsony 0,1% -kal). De hogyan ösztönzik a potenciális befektetőket ingatlanvásárlásra Olaszországban? Egyszerűen a nagyon alacsony gazdasági hozzáférhetőségnek és mindenekelőtt a megfelelő finanszírozási költségeknek köszönhetően. Különösen a félsziget legvonzóbb területein.

Másrészről, az olasz ingatlanpiacot mindig is a nagyon dinamikus hajlandóság jellemezte, amely lehetővé tette a fellendülést még különösen kritikus időszakokban.

Ezért reméljük, hogy ez a helyzet továbbra is enyhül. Időközben csak frissítenünk kell portálunkat!

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB