Zürich meghaladja Genfét: a legfrissebb hírek

Zürich meghaladja Genfét az ingatlanok világában. Ez a helyzet jellemzi Svájcot a tavalyi utolsó negyedév óta. A környező tájatól független, és mindenekelőtt gazdaságilag stabil nemzetek egyike valódi fordulatot tapasztal.

A potenciális befektetők irányítása és a jelenség dimenzióinak megértése érdekében úgy döntöttünk, hogy elemezzük a helyzetet. Az ingatlanágazat vezető szakértőinek statisztikai felmérései és elemzései alapján meglehetősen teljes áttekintést lehetett készíteni. Ezért be kell nyitnunk a jelenlegi szakaszunkat, amely e két versengő svájci városnak szól!


Elemzésünkben az úgynevezett „tölcsér logikát” fogjuk követni, a svájci általános helyzetről kezdve, majd a részleteket áttekintve.
A legfrissebb tanulmányok szerint úgy tűnik, hogy Svájcban lakhatási buborék veszélye áll fenn. Vagy ami még rosszabb, a túlzott elismerés. Különösen Genf és Zürich városaiban a jelenség úgy tűnik, hogy elérte az exponenciális szintet.


Noha szabályozási intézkedéseket alkalmaztak ezen áremelkedés további visszaszorítására, úgy tűnik, hogy a helyzet nem változik pozitívan. Valóban. A befektetőket egyre inkább elriasztják, különösen Genfben, amely Zürichtől élesen lejjebb esik.

De statisztikai adatok szerint úgy tűnik, hogy a zürichi ingatlanpiac tartja fenn a svájci ingatlannevek jó nevét. Ez a város továbbra is vonzza a befektetőket, a jelzálogkölcsönök kamatlába esésének köszönhetően. De ez a helyzet az előző évekhez képest egyáltalán nem pozitív. Elegendő azt mondani, hogy a piac Zürichben és Genfben egyaránt túlértékelt környezetben van, határozottan alacsony bérleti hozammal. Ezenkívül Zürich mind index, mind pedig ár szerint meghaladta Genfét. Utóbbi tényleges árai valószínűleg nem változtak, de határozottan túlértékelődtek.

 De mit takarít meg a svájci ingatlan? Kétségtelen, hogy a negatív kamatlábak alapvető fontosságúak az ingatlanbuborék-kockázat elleni következetes helyrehozáshoz. Fontos, hogy a vásárlók hajlandóak befektetni most, mielőtt a helyzet fenntarthatatlanná válik. Erõssége tehát: idõ!

 Zürich és Genf az EU kontextusában? Hogyan állítják be a helyzetet?
A legtöbb nagyvárosi városban a kamatlábak látszólag csökkentek. Az egyetlen buborékkockázat-helyszín Párizs és Frankfurt. Ezért egy rendkívül pozitív helyzetben garantálni kell a befektetők nagyobb mértékű hozzáférhetőségét, hogy még az európai ingatlanviszonyok között sem maradjon elszigetelten.

Hogyan alakul majd a helyzet Svájcban? Nem lehet egyértelműen meghatározni a küszöbön álló helyzetet. Remélhetőleg a buborék-kockázat kiküszöbölhető a kereslet fellendülésével, amelyet az árak stabilizálása támogat.
További információért kérjük, továbbra is frissítse Realigro portálunkat!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB