Lisszabon és rövid távú bérleti díjak

Az időszak kritikájának köszönhetően sok ágazatnak újból fel kellett találnia önmagát. Hogy ne engedje meg magát. A kormányzati támogatások által ösztönzött ötletességnek köszönhetően pedig számos olyan realitás létezett, amelynek sikerült felépülnie a Covid-19 vészhelyzet okozta kemény ütésekből. Többször láthattuk, hogy az ingatlanszektort hogyan érintette különösen a járvány. De azt is, hogy a különféle állami kezdeményezések milyen alapvető fontosságúak voltak az újbóli megjelenéshez. A tégla piachoz szorosan kapcsolódó ágazatok egyike az idegenforgalmi ágazat volt. Egyes országokban mindig is az úgynevezett „növekedés motorját” képviselte. A válságnak, amely nem kímélt semmiféle gazdaságot, még a legerősebbet sem, egy valóban érdekes, a lisszaboni kormány által kidolgozott kezdeményezéssel kellett megküzdenie. Portugália, Európa egyik legforradalmasabb állama, a fent említett városban arra készül, hogy segítse a nehéz helyzetben lévő polgárokat.

Úgymint? Rövid lejáratú bérleti díjak sűrű hálózatának kialakításával, amely lehetővé teszi a helyi és a nemzetgazdaság recirkulációját. Alternatív lépés, abban az időszakban, amikor a havi díj megfizetését nehezen viselő állampolgárok támogatása érvényesül. Itt a hangsúly külföldre terelődik. Vissza kell lépnünk és elemeznünk kell a nemzet egészét. Portugália és Lisszabon városa minden évben sok olyan hallgatót fogad, akik az Erasmus programnak köszönhetően ideiglenesen átköltöznek.

De folytatni kell a más országokban vállalt egyetemi utat is. A világjárvány által kiváltott válságból való kilábaláshoz Lisszabon polgármestere úgy határozott, hogy havi ezer eurót kínál fel legalább öt évre, hogy bérbe adja az ingatlanokat a turistáknak. Mindez ahhoz, hogy bérleti szerződéseket köthessen, és még a válság által leginkább sújtottak számára is lehetővé tegye a kilábalást. Ez egyfajta „stabil jövedelem”, amely garantálja a tulajdonosok számára, hogy aktívak maradjanak még abban az időszakban is, amikor az idegenforgalom és még az ingatlanok is gyakorlatilag megbénulnak. De ez nem minden korlátozás nélkül. Valójában Lisszabon önkormányzata úgy döntött, hogy egy záradékot tesz be, éppen ennek a kezdeményezésnek a jobb ellenőrzése érdekében. A feltüntetett korlát a következő: a szerződés aláírása után ezeket a házakat elsősorban nehéz helyzetben lévő családoknak adják bérbe, olyan bérleti díjakkal, amelyek nem haladják meg jövedelmük egyharmadát. Továbbá az ötéves határidő mellett a tulajdonosoknak vissza kell állítaniuk lakásukat a piacon. Röviden, bár ezek a korlátozások elég erősnek tűnhetnek, már 117 bérlő mutatta érdeklődését az első felhívás iránt.

Igen, először is, pontosan azért, mert Lisszabon önkormányzatától várhatóan ismét fellép az idegenforgalmi szektor, és különösen a helyi és országos ingatlanpiac védelme érdekében. Nincsenek egyértelmű vélemények arról, hogy mi lesz a portugál tégla jövője, és nem lehet megjósolni sem, hogy mennyi időbe telik az idegenforgalmi szektor újraindítása. Az biztos, hogy mi, a Realigro, mindig készek leszünk tájékoztatni Önt az összes hírről, hogy naponta tájékoztassuk Önt az egész ingatlanrendszer fejlődéséről.

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB