Amikor az ingatlanról esik szó: a francia eset

Minden nap előfordulhat, hogy luxusszerkezeteket talál eladó. Talán még történelmi érdekesség is. Mint egy kastély. És az is megeshet, hogy ezeket az ingatlan ékszereket árverésre bocsátják, majd rendkívüli áron eladják. Ezért minden normális. De van azonban. Ebben az egyszerű és logikus érvelésben kihagytunk egy részletet. Az egyik, aki részt vesz ebben a választásban. A környező közösség. Ma kedves olvasók, egy olyan esetről fogunk mesélni, amely valóban vitát vált ki. A franciaországi történelmi vár eladásával kapcsolatos, amely mélységes elégedetlenséget váltott ki a referencia önkormányzatban. Miért ? Ha kíváncsi többet tudni, akkor ma felavathatjuk mini oszlopunkat! Kezdjük!

A szóban forgó kastély a Pontchartrainé, amely Versailles közelében uralkodik. Már ebből az apró részletből kitalálhatja a szerkezet szépségét és pompáját. Nos, az ingatlan eladása zavartságot és elégedetlenséget váltott ki, mivel a lakók szerint a környező környezet azt kockáztatja, hogy kollégiumi várossá válik. A projekt, amelynek a várat szánják, valóban ambiciózus. Körülbelül 35 millió eurós költségvetéssel 41 különféle lakást lehet szerezni, amelyek közül sokat már „lefoglaltak”, egyenként körülbelül 353 000 euró költséggel. A célterület a párizsi Île-de-France régióban található, amely már a főváros mellett számos más, vitathatatlanul szép természeti és történelmi forgatókönyv jelenlétéről híres. De a 3500-as szintet elérő Pontchartrain lakói nem szívesen hozták meg ezt a döntést.

Ennek oka, hogy az eddig elért határ a népsűrűség tekintetében a várost „vidéki közösségnek” minősíti. Ezért érthető, hogy egy hasonló projekt amellett, hogy lerombolja a vár csodálatos környezetét, alááshatja a hely tipikus azonosságát is. Röviden: a lakosság mindenáron meg akarja akadályozni, hogy a mosolygós valóság a hatalmas urbanizáció központjává váljon. A becsült adatok szerint valójában a 3500 lakos küszöbét rövid idő alatt teljesen túllépnék, elérve a 15 000-et. Továbbá nem hiányoznak a városfejlesztési beavatkozások a határozottan nagyobb és nagyobb forgalom befogadására és irányítására. Különösen egy olyan környezetben, amely olyan távol áll attól, ami a fővárosi agglomeráció tipikus diktátumától és előjogaitól függ. De ez még nem minden. Ha már meglep, hogy az ingatlan világába tartozó döntés miként képes közvetíteni és megváltoztatni a népszerű gondolkodást, akkor a következő hírek megdöbbentenek.

A vidéki környezet és a biodiverzitás védelméért felelős helyi egyesület (Acserb) a projekt felülvizsgálatát, újbóli elemzését kérte, és már három fellebbezést nyújtott be a városok sűrűsödése ellen korlátok nélkül, a Minisztériumhoz intézett levél hozzáadásával. kultúra. A szükséges kezdeményezések célja elsősorban a vár privatizációjának kockázatának kiküszöbölése. Másodszor, olyan turisztikai vonal megszervezése, amely bevonhatja a várat a legnépszerűbb úti célok általános feltérképezésébe.
Ki tudja, hogy lesz ennek vége ... csak akkor értesül, ha naprakészen marad portálunkon!

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB