Az égből a pokolba: Mauritius dráma

A kollektív képzeletben a Mauritius kifejezés azonnal arra késztet minket, hogy egy valódi paradicsomról szóljunk a földön. Hosszú, fehér strandok, kristálytiszta tenger és tökéletes éghajlat. A tipikus ünnep. Röviden: véleményünk szerint a relaxáció és a jólét érzése azonnal megvalósul. A nemzeti ingatlanba való befektetés vágya sok ember számára mindig is közös volt. A nagyon alacsony megélhetési költségeket is figyelembe véve nem meglepő, hogy az utóbbi években a turizmus volt a motor, amely a legjobban befolyásolta a nemzeti ingatlanokat. Egy virágzó időszak, amely azonban drámaian megállt.

A Covid -19 érkezésekor olyan álomhelyeken is, mint Mauritius, a problémák nem kevés voltak. És éppen ezért, úgy döntöttünk, hogy elemezzük azokat, amelyek elsősorban ezt a varázslatos állapotot érintik. Világos, hogy a Coronavirus miként változtatta meg az asztalon lévő kártyákat, még azokon a helyeken is, amelyek növekedés jeleit mutatták. Különösen az ingatlanokkal kapcsolatban.

A mauritiusi tényleges blokád március 20-án kezdődött el rendelettel. Halálos bezárás, amely sok potenciális befektető számára megakadályozta, hogy a helyi ingatlanba öntjenek. Valójában sok olyan ügylet, amely röviddel ezután eladási cselekedeteket eredményezett volna. De sajnos mindent „befagyasztott”. Ami azonban még inkább befolyásolta a helyi ingatlanokat, még nem fedte fel annak hatásait a közeljövőben. Mivel egy turisztikai hivatással rendelkező föld, kevés alternatív szolgáltatás és tevékenység kínálkozik. A beszállítások szempontjából is Mauritius a többi exportáló országgal fennálló nemzetközi kapcsolatokra épül. A racionalizált források ugyanezen költségek növekedését jelentik.

Közép- és hosszú távon ez a megélhetési költségek jelentős növekedéséhez is vezet. Amint kitalálhatja, ez egy láncreakció, amely valószínűleg a nemzet virágzásában történt. De ez még nem minden. Mauritius egészségügyi rendszere nem a legjobb, és amint arra következtethetünk, annak összeomlása elkerülhetetlen volt. Ezért nem meglepő, hogy mai oszlopunk címe azt foglalja össze, hogy ez a nemzet miként ment minden paradicsomává a pokolba a helyiek számára. Az ingatlantulajdonosok nem találnak kellően érvényes és széles körű igényt ahhoz, hogy eladhassanak házat az ingatlan értékével arányos áron. Másrészt a befektetők továbbra is bizonytalanok. Figyelembe véve az elmúlt időszakban felmerült problémákkal kapcsolatos kétségeket is, sokan úgy döntöttek, hogy visszalépnek, mielőtt a nemzeti téglába fektetnének.

Nyilvánvalóan nem könnyű meghatározni a válság dimenzióit, és nem feltételezhetjük ennek a nagyon kritikus zárójelnek a valódi végét. A szakértők megfontolása alapján azt ajánljuk, hogy megálljunk. Jelenleg az egyetlen bölcs megoldás az ingatlanvásárlás készenléti állapotban való hagyása. Csak amint mindenki kibontakozik, ennek megfelelően lehet cselekedni!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB