Kalifornia: amikor az ingatlan rózsaszínűvé válik

Közvetlenül a csodálatos Kaliforniából egy egész rózsaszínű újdonságot kapunk. A szociális, különösen a nők felé orientált ingatlan. Innovatív kezdeményezés, amely ugyanakkor képes a szélsőséges nehézségekkel küzdő lakosság egy szegmense számára is. Tehát lássuk, miből áll ez a projekt, amely az Új Gazdaság Nők számára szervezetet (ÚJ) foglalta magában.

Mindenekelőtt hogyan készül a projekt és kinek szól? Kezdjük ebből a rendkívüli ötlet részletes elemzéséhez. A NEW egy olyan szervezet, amelynek célja a nehéz helyzetben lévő nők konkrét segítése, lehetővé téve számukra, hogy tető alatt éljenek. Ezért egy olyan világban, ahol az élet ára egyre inkább növekszik, és ahol a nemek közötti különbséget még mindig hangsúlyozzák, szükség van az ilyen típusú szövetségek fellépésére.

Ezért a projekt nyolc csodálatos és szuperhatékony otthont hozott létre a kaliforniai Canoga Parkban. Egy unió az ingatlan és a társadalmi veszélyhelyzet között, amely magában foglalja a fenntarthatóságot és az energiahatékonyságot is.
A vállalkozás egyik társtulajdonosa, amely ezt a kezdeményezést vette kezébe, elmagyarázta, hogy a legnagyobb kihívás nem annyira a lakhatás megteremtése, hanem annak lehetővé tétele, hogy az azt elfoglaló nők minden kényelmet élvezhessenek.
Olyan referenciacsoportról beszélünk, amely abszolút szegénységben él, gyakran gyermekekkel.

De hogyan épül fel ez a nyolc ház, annyira forradalmi?
A használt színek többnyire átlátszóak, hogy lehetővé tegyék a lehető legtöbb fény bejutását és terjesztését az otthoni házban. A bútorok viszont ellentétben állnak a fal fehérségével, hogy nagyobb vizuális hatást keltsenek. A parketta és a többi felhasznált anyag a fenntarthatóság fogalmát idézi elő. A leginkább szennyező anyagokat, amelyeket gyakran gazdasági okokból használnak, a kezdetektől nem vették figyelembe a projektben. A zöld épületgazdaságra való erős orientáció egyértelmű jele.
Minden részletet gondosan választottak ki, és semmit sem hagytak a véletlenre.

Összességében a nyolc ház szerkezete és berendezése hasonló, hogy képesek legyenek (részben) amortizálni az építési költségeket. És nem csak az építőipar, hanem a belsőépítészet és a formatervezés területén egyaránt döntött úgy, hogy hozzájárul ehhez a projekthez. Röviden, egyértelmű példa arra, hogy valóban példaértékű kezdeményezések vannak még az ingatlanügyletekben is, amelyeket mindenki együttműködésének köszönhetően konkretizálhatunk.

De a projekt nem ér véget e nyolc házban. A cél egy valódi új szegmens létrehozása az ingatlan területén, amelyet pontosan a leggyengébb szegmenseknek szentelnek, a technológiai fejlődés és a fenntarthatóság elfelejtése nélkül. Ez utóbbi természetesen visszaesett mind környezeti, mind gazdasági szinten, de mindenekelőtt társadalmilag!

Mit mondhatunk, reméljük, hogy ez a projekt a kaliforniai határokon túl is terjedhet!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB