Nem lakóingatlan Európában: rekord

Több mint 100 milliárd euró. Ezek a számok képviselik 2019 utolsó negyedévét az európai nem lakóingatlan-piacon.
3% -os növekedés az előző évhez képest, ami nyilvánvalóan pozitív kezdetű volt a folyó évre. Ezért hangsúlyozni kell, hogy egy olyan piac, amely általában nem lakossági piacként alakul ki, kulcsszerepet játszhat európai szinten.
Ezért úgy döntöttünk, hogy egy cikket szentel ennek a jelenségnek, de mindenekelőtt megpróbáljuk megérteni, hogy a fő európai országokban hogyan csökkent ez a nem lakóingatlanok felé mutató tendencia.

Kezdjük azzal a nemzettel, amely a leginkább az egész európai rendszert szenvedte. Az Egyesült Királyságról beszélünk, amely január 31-én hivatalosan elhagyta az Európai Uniót. Az elvárásokkal ellentétben éppen ez a földterület képviselte a nem lakóingatlanok legnagyobb piacát az évek során. A Brexit-hatás azonban nem sokáig jött létre. A fék százalékban kifejezve 18% volt. A patthelyzet második egymást követő éve, amelyet nyilvánvalóan az ingatlanpiac instabilitása okozott, mindenekelőtt a befektetők bizalomhiánya.

A hangsúly Hollandia volt. Pontosan a negyedik európai ingatlanpiac. Furcsa módon, ugyanakkor estek visszaeső ügyletek is, valószínűleg az általános áremelkedés miatt. Ne felejtsük el azt is, hogy Hollandia azon országok közé tartozik, amelyek várható élettartama magasabb, mint az európai átlag. Természetesen a nem lakáscélú ágazatban is.

Németország viszont, mondhatjuk bizonyosan, hozzájárult egy jó 12 milliárd euró növekedéshez a nemzetközi színtéren. Valódi rekord abban az országban, amely először törte meg korábbi, 2007. évi rekordját. Részletesen, Berlin és München már több mint 10 milliárd eurót fektetett be (egyenként) 2019 végére.

A maga módján Franciaország képviseltette a kiemelést. A 40 milliárd eurós befektetésekkel úgy tűnik, hogy az egyik legvonzóbb nemzet a befektetők számára. Valamennyi régiójában következetes és állandó kereslet volt tapasztalható, amely hozzájárult a nemzeti nem lakáspiac radikális javulásához.

De melyik kategória képviseli a fő kategóriát ebben az ágazatban? Kétségtelen, hogy az irodák a rangsor csúcsán helyezkednek el. Azáltal, hogy a beruházások 47% -a konvergál a piacon. Jó 6% -kal több, mint tavaly. Valójában körülbelül 20 olyan művelet létezik, amelyek elérték a 20 milliárd eurót. Igazi fellendülés 2019-hez képest.
Az ágazat fő befektetői azonban európaiak, míg az amerikai portfóliók hozzájárultak ennek a magas szintnek a eléréséhez.

Természetesen nem könnyű megérteni, hogy mik lesznek a jövőbeni trendek, szem előtt tartva, hogy ez nem egyetlen ország, hanem makroövezet. Az azonban biztos, hogy mindig naprakészek leszünk a témában!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB