Koronavírus és ingatlan: a leginkább érintett szegmensek

A Coronavírus és az ingatlanválság közötti ok-okozati folyamathoz kapcsolódó diskurzussal már többször foglalkoztunk. Miután általánosságban körvonalazzuk a világ ingatlanpiacainak körülményeit és az ágazat megújításának lehetséges módjait, ma az ingatlanügyleteket szegmentált logika alapján elemezzük. Tehát mit jelent a szegmens? A piac egyes részeire hivatkozunk, amelyeket homogenitás jellemez.
Ezért a mi esetünkben a szegmensek egyszerűen az ingatlan összes lehetséges variációja. Melyek a szegmensek, és ezért az ágazatok a leginkább érintettek? Nézzük meg közösen, a mini útmutatónk következő néhány sorában!

Mindenekelőtt az a tény, hogy az egész világ ingatlanrendszerét nem a tényleges, hanem az észlelt kockázat jelenti. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a sürgősségi helyzet változtatja meg az ingatlanpiac trendjét, hanem annak felfogása, és következésképpen a beruházás ebből következő bizonytalansága. A válság tehát egyfajta katalizátora a leginkább stresszes helyzeteknek. Másrészt a befektetők egyre inkább tétováznak egy bizonytalannak látszó jövő felé.

Ebből a feltételezésből elemezzük részletesen, mi fog történni a különféle ingatlanszegmensekkel.

A bérleti ágazatot illetően valódi gyorsulás feltételezhető. Ennek valószínűsége nagyon nagy. Ennek oka az, hogy a lízing mindig határozottan rugalmasabb és kevésbé igényes volt, mint egy klasszikus adásvételi szerződés. És pontosan erre van szüksége a potenciális befektetőnek. A tartózkodási helyet menedéknek tekintik, ezért alapvető fontosságú az a képesség, hogy megváltoztassa azt az Ön igényei szerint. Mind szerkezetként, mind helyként.

De ha ez a nézőpont veszi figyelembe a legtöbb vevőt, akkor nem szabad elfelejtenünk a szükséges kivételeket. Paradox módon ugyanabból az okból a piaci részesedés választhat adásvételi szerződéseket. A vásárlást fix pontnak, bizonyosságnak tekintik.
A két ágazat között azonban a válság közelebb tűnik a vételi és eladási piachoz.

Miután megértettük, hogy az adásvételi szerződések lesznek a leginkább érintettek, lépjünk tovább a nem lakóingatlanokra. Az intelligens munka sok országban valódi forradalmat képviselt.
Sok vállalat irodáinak egy részét magánszemélyek házába költöztette. Várható azonban, hogy mind szervezeti, mind pedig mindenekelőtt pénzügyi okokból ez az új munkaelrendezés teljesen felszívódik. Az irodai szektor ezért szintén jelentős összeomlást tapasztal. Az egyetlen megoldás, amelyet meg lehet fontolni a válság orvoslása érdekében, a munkahelyi vagy az együttmunkáló környezet újratervezése. De tudjuk, hogy nem könnyű elmozdulni az elmélettől a gyakorlatig.

Úgy tűnik, hogy még a kiskereskedelmi szektor is súlyosan sújt. A legtöbb kereskedelmi tevékenység javítja az e-kereskedelmi rendszert, szinte teljes egészében elhagyva azokat a helyeket, ahol fizikailag lehetséges vásárolni.

 Remélhetőleg ezeket az előrejelzéseket meg lehet tönkre tenni a válság lehető leggyorsabb leküzdésével, egy ingatlanforradalommal együtt!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB