Orosz ingatlan: a hírek

Az orosz ingatlanbefektetések határozottan növekedtek. Olyan növekedésről beszélünk, amelyet már 2019-ben nyitottak meg. Az az év, amikor az orosz gazdaság hatékonyan kiküszöbölte a nemzetközi válság betegségét. Ettől a pillanattól kezdve az ingatlanbefektetések növekedtek. És úgy tűnik, hogy ez a tendencia nem akar megállni. Százalékos szinten 34% -kal több tranzakciót találunk. Összesen 244 milliárd rubelt (3,9 millió dollárnak felel meg).

De mi ösztönzi a vásárlást és az eladást? Kétségtelen, hogy az orosz ingatlanokkal kapcsolatos teljes rendszer az ország makrogazdasági helyzetének körül mozog. Részletesebben azt mondhatjuk, hogy az elvárások határozottan javultak.

Az orosz ingatlanok újjáélesztésének a legelső pontját a kamatlábak csökkentése jelenti. Az orosz központi bank részéről. A 2014-hez képest elért alacsonyabb szint jobb feltételeket biztosított az adósság finanszírozásához, de mindenekelőtt a beruházások iránti igény fokozásához. Ami új portfóliókat jelent, amelyek készen állnak Oroszországba történő befektetésre, de további garanciákat jelentenek a befektetők számára.
De tegyünk egy lépést hátra. Miért sikerült az ingatlanszektor helyreállni a nemzetközi válságból, annyira, hogy az nemzetgazdasági hajtóerővé vált?
A kérdés megválaszolásához egy feltételezésből kell kiindulnunk. Bármely ország ingatlanszektora az elsők között, akik válsághelyzetbe kerülnek, amikor nagy gazdasági bizonytalanság áll fenn. Az olajárak összeomlása, a rubel leértékelődése térdre szorította az orosz ingatlantulajdont. Ennek ellenére az orosz gazdaságnak sikerült helyreállnia 2016-tól.
A vállalatok és a vállalkozók visszanyerték az ingatlanpiac iránti bizalmat, és újra befektetni kezdtek. A fő területi újjáépítési műveletek befejezése lehetővé tette a tranzakciók átlagos méretének növekedését.
További 1,7 milliárd euróról beszélünk, amely 2020-ban regisztrált, szemben az előző évi 1,4-es növekedéssel.

A tranzakciók átlagos mérete azonban még nem nyugtató, hogy az orosz ingatlanok valós történelmi fordulópontjáról beszéljünk. Valójában meghaladná a korábban regisztrált 3,3 milliárd rubelt. Az a tény azonban, hogy sok más gazdasági ágazattal ellentétben, az ingatlanszektor is nagyon jól védi magát a tartós politikai feszültségektől, amelyek természetesen korlátoznák a nemzeti ingatlandinamikát.

És bár az ágazatot a külföldi befektetők lenyűgöző fellendülése hajtja, a fellendülés másik jele egy kormányzati projekt, amely a már meglévő lakóövezetek bővítését célozza.

Hogyan alakul az orosz ingatlanügynökség? Együtt megtudjuk, a következő útmutatókban, aláírt Realigro!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB