Politika és ingatlan: hogyan hatott a májusi lemondás a brit ingatlanokra

Az elmúlt napokban az újságok egy epochális eseményre összpontosítottak: a brit miniszterelnök, Theresa May lemondása.

Bár a hangulat a nemzet egészében más, érdemes megjegyezni, hogy szektorunkat a politikai világ könnyen befolyásolja.
Nos, az a kérdés, amit sokan kérnek ebben az időszakban, a következő: mi fog történni az angol ingatlanpiacon, miután az Angliában leginkább kitett nő lemondott?

A szakértőknek több véleménye van, de a Realigro-nál úgy döntöttünk, hogy átfogó képet adunk, hogy jobban megértsük a jelenlegi helyzetet és az ilyen fontos szektor hangulatait.
Kezdjük azzal, hogy az elmúlt években Angliában a magántulajdonú ingatlanügyletekhez kapcsolódó költségnövekedést regisztráltak, mint például a jelzáloghitelekre vonatkozó kiadások és jelentős igények. Ennek oka, hogy a privát ingatlan tolatóterületének csökkentése elkerülhetetlen volt a vállalati ingatlan helyett.
 
Annak ellenére, hogy ez a nullapont alapvető rezonanciának számít Angliában, nem szabad meglepődnünk azonban, hogy a mostani miniszterelnök drasztikus választása után a magán ingatlanügyletek is visszamehetnek divatba, különösen a keresleti oldalról, egyre fiatalabb és dinamikusabb az Egyesült Királyságban.

Egyfajta fiskális lazítás is szélesebb körben alakulhat, mind a vásárlók, mind pedig az ingatlanok tulajdonosai számára (az adózás és a könnyebb eljárások tekintetében). Ennek következtében a kereslet növekedését okozná, mivel az angol ingatlanpiacra való belépés lehetősége és az exponenciális kiadások nélküli ingatlan tulajdonjogának megszerzése könnyebben elérhető lenne.

A GWM globális befektetési vezérigazgatója szerint a májusi lemondás növeli a bizonytalanságot, amely az elmúlt hónapokban már elterjedt ebben az országban.
 Monetáris értelemben ez a körülmény jelentősen gyengítené a fontot, de hallgatni, könnyebb és kényelmesebb lenne a beruházások megkönnyítése, ha a tranzakciók főszereplői (portfólió szempontjából) külföldiek.

A Brexit potenciálisan 1,15 dollárra csökkenhet, míg az euró 0,97-et érint. Rettenetesen negatív elemek a brit gazdaság számára, de rendkívül pozitívak a jövőbeli polgárok számára!

Másrészről azonban, ha egy hipotetikus és további elhalasztás az Európából való kilépéshez jelentős kárt okozna Angliának, másrészt az Unióban való tartózkodás megerősítené a hatályos pénznemet, ami miatt az ingatlanvásárlás ismét kényelmetlen lenne. Angliában nem angol állampolgárok.

Mondhatnánk, hogy a helyzet egyértelmű, de határozottan változatos, reméljük, hogy azonnali megoldásokat találhatunk arra, hogy mind a gazdasági, mind az ingatlanpiac számára alakítsák ki ezt a nemzetet!

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB