Az ingatlanpiac a külföldiekre zárul: Új-Zéland furcsa esete

A világ egyik legelterjedtebb szigetállama, Új-Zéland, szó szerint „tengerföld”, két fő szigetből és sok más kisebbből áll.
Ausztráliától elkülönítve a Tasman-tenger mellett, az utóbbi években lenyűgöző idegenforgalmi hullám volt, amelyet főként az új nyelvet tanulni kívánó fiatalok és azok, akik a szokásos életből fáradtak, úgy döntöttek, hogy változtatnak és miért nem, friss levegő!
 Bár a főváros Wellington, a legnépesebb város Aukland, több mint 1,4 millió lakossal.
Az utóbbi 2010. november 1-jétől „szuper város” lett, és a világ legzöldebb városaként a legjobb életminőség és a 13. hely lett a negyedik hely, anélkül, hogy elfelejtené a tizedik helyet metropoliszként. az egész bolygón élhető.
 Általában az egész nemzet új arcot vesz fel.
 Számos városi tervezési beavatkozás történt, anélkül, hogy elhanyagolnánk a híres kikötőket, amelyek lehetővé teszik egy nagyobb gazdasági, de kulturális cserék hálózatának kialakítását.
 És ez még nem minden!
 Ahhoz, hogy megértsük, mennyire egyedülálló ez a föld, gondolj csak arra, hogy sok híresség és sikeres üzletember választotta Új-Zélandot az ingatlanba történő befektetésre. De mindezen probléma nem igazán kellemes a potenciális befektetők számára.
 Az új-zélandi kormány tavaly jóváhagyott egy törvényt, amely valószínűleg 2019 őszén lép hatályba, hogy megakadályozza, hogy a külföldiek vásároljanak egy ingatlanot ebben a modern paradicsomban. Az új-zélandi ingatlanpiac a lakosok, a szingapúri lakosok és a szomszédos ausztrálok kivételével, akikkel nagyon erős szabadpiaci kapcsolatok állnak fenn, veszélybe kerülhet néhány előjog.
De miért ez a manőver és mindenekelőtt, milyen előnyökkel lehetne ebből?
 Meg kell jegyezni, hogy az elmúlt tíz évben Új-Zéland a lakásárak 60% -kal emelkedtek, és ezzel párhuzamosan a külföldi befektetők meghaladják a keresletet.
Ezért szükség van a lakosság védelmére a nemzetközi gazdaság kárára. A potenciális külföldi vásárlók számára ez a törvény teret enged a nagy társasházakban lévő apartmanok számára, de a meglévő lakások teljes tilalmát előírja.
Az Új-Zéland kormánya szerint éppen ez a növekvő külföldi befektetők iránti kereslet az ingatlanárak emelésére, ami majdnem elérhetetlen a lakosok számára.
Jelenleg mindössze négy új-zélandi család tulajdonosa saját házat birtokol, és az elmúlt években nőttek a garázsokkal vagy akár autókkal alkalmazkodó lakosok és azok, akik extremiszban hajléktalanok lettek.
Nyilvánvaló, hogy ez a manőver természetesen nem vette észre, annyira, hogy a külföldi közvélemény azzal vádolta Új-Zélandot, hogy idegengyűlölője, és mintha ez nem lenne elegendő, a Nemzetközi Valutaalap kérte a kormányt, hogy módosítsa a reformot, hogy az előrejelzések szerint gazdasági körülmények között jelentősen lelassíthatja az ország általános növekedését.
Csak azért kell várnunk, hogy további híreket várjunk ebből a történetből, ami úgy tűnik, hogy bármi más, mint pozitív a világ ingatlanpiacán.

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB