A Brexit-hatás nem áll meg: a londoni ingatlanpiac legfrissebb hírei

Hónapokig tartó instabilitás, félelem és zavarodottság után reménykedtek abban, hogy az angliai helyzet megváltozhat. A Brexit-hatásnak azonban nem tűnik határozott vége, figyelembe véve, hogy a mai napig a problémák többszörös. A londoni gazdaságra gyakorolt súlyos befolyás mellett nyilvánvalóan részletesen elemeztük az ágazatunkat: az ingatlanágazatot.

Nos, a hatás több mint kézzelfogható a vételi és eladási tevékenységekre. A tavalyi évhez képest az ügyletek továbbra is jelzik a válság pillanatait, hangsúlyozva a politikai és társadalmi bizonytalanság állapotát, amely nyilvánvalóan beáramlik a gazdaságba.

Március és május között ehelyett a cserék száma növekedett, pontosan a sorsa végző március 31-e után, amikor a Brexit-kiadás eredeti határidejét meghatározták.
Úgy tűnt, hogy a bizalom újból megjelenik, mivel a „problémát” már a befektetők elméje is felszámolták. A tranzakciók növekedése önmagában a május hónapban 10 százalékponttal több, mint 2018-ban.

De júniusban Theresa May lemondását követően ismét összeomlott a szint. Új patthelyzet, új problémák, de hasonló eredmények: blokkolt piacok és nulla befektetés.

De az új miniszterelnök, Boris Johnson, aki a május 24-i helyébe lépett, azonnal azon dolgozott, hogy új lendületet adjon a brit gazdaságnak. Impulzus, amelynek ennek következtében fel kell gyorsítania és hangsúlyoznia kell az ingatlan megtérülését is. A cél a kritikus helyzetek előrejelzése és előrejelzése a kereskedelmi súrlódások kiküszöbölésével.

Eközben az új ingatlanok kínálata egyre inkább korlátozott, éppen azért, mert a potenciális eladókat a tényleges stabil kereslet hiánya miatt visszatartják az ingatlanpiacra való csendes belépés. Elegendő azt mondani, hogy az új PCL- és POL-idézetek nem voltak hajlandók arra, hogy mínusz 21 százalékpontra csökkenjenek a folyó év utolsó negyedévéhez képest.

A 10 millió fontot meghaladó cserék száma azonban növekedett, ami azt mutatja, hogy ismét a luxuspiac továbbra is jobban védi magát. Mint ismeretes, az luxusszegmens valójában alig engedi magának, hogy befolyásolja és megváltoztassa a piaci dinamika, még akkor is, ha annyira fontosak, mivel a referenciacél gazdasági szinten stabilnak tűnik és mindig kedvező a részvételhez, tekintettel a hatalmas jelenlétre pénzügyi potenciál.

Amit az Egyesült Királyság gazdasága általában elvár, nem könnyű észrevenni. A helyzet a vártnál sokkal kevésbé kanyargós, és mindenekelőtt maga a jelenség határai - mind időben, mind ágazatban egyaránt - nem tűnik világosan körvonalazottaknak. Remélhetőleg idővel a kormány politikája továbbra is képes lesz enyhíteni ezeket a problémákat, hogy Anglia végül visszatérjen a kezdeti szintre.

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB