A válságban lévő ingatlanok: mi történik Belgiumban

A lakásárak emelkednek, de a gazdaság csökken. Nem, sajnos ez nem reklámszlogen, de Belgium kemény tapasztalata van. Fél attól, hogy ez az állam teljes bombában van. Vegyünk egy lépést vissza.

 A tavalyi év utolsó negyedévében a belgiumi ingatlanárak általános indexe 3% -kal drasztikusan nőtt, további 2,5 százalékpontos további növekedések után. Jelenleg a lakásárak 4% -kal emelkednek, annak ellenére, hogy az infláció súlya csökkent.

Mindezek ellenére az ingatlanpiac Belgiumban élénk marad. Az ingatlanügyletek száma valójában úgy tűnik, hogy ezt a körülményt leginkább nem érinti. Valójában 3,7% -os éves növekedésről számoltak be, és a lakhatási engedélyek száma elérte a 35% -ot (mintegy 48 000 lakóépítési kérelem).
Miután a belga gazdaság kilépett a recessziós időszakból, amely úgy tűnt, hogy véget ért, a brüsszeli ingatlanpiac kénytelen volt újjáéleszteni az árakat, de nem sokat, mivel maga a nemzeti gazdaság garantálta a gyors fellendülés jeleit.

De ez nem így volt. Emlékeztetni kell arra, hogy Belgium négy régióra osztható, közigazgatási szempontból független, ezért az államot jellemző kis dimenziók ellenére nem könnyű homogén módon működtetni a terület koordinációját.
Különösen a brüsszeli régióban az árak 4% -kal nőttek évente;
a flamand Flandriában 5,08%;
Vallóniában 3%.

Sokan azt mondják, hogy egyes területek jelenleg túlértékeltek, de tudjuk, hogy ez a szakasz (remélhetőleg) csak ideiglenes lesz, és előkészíti a nemzet szilárdabb és erősebb visszatérését gazdasági szinten.
Másrészt úgy tűnik, hogy a lakóépületek tevékenysége nem áll meg.

Részletesen megállapítást nyert, hogy a flamand régióban a tartózkodási engedélyek 50% -kal magasabbak voltak, mint az előző évben, a 20% -os fővárosban és a vallon régióban 10% -kal. A lakások iránti kereslet is növekszik, ami kedvezőbb a bérleti szerződésekkel szemben, mivel maguk a házak korszerűbbek és okosabbak, mint a korábbi években (érvényes befektetési ok).
Pozitív elem a jelzáloghitelek nagyon alacsony szintje, ami arra ösztönzi a potenciális befektetőket, hogy ne hagyják el a belga ingatlanpiacot.

Mondhatnám, hogy reméljük, hogy ez a buborék, annak ellenére, hogy az ingatlanpiac számára nem jelentett különösebb problémát, még mindig kitörhet, és elpusztíthatja az azzal járó negatív hatásokat, hogy ez a nemzet visszatérhessen a pályára és kitűnjön, ahogy korábban volt. nemzetközi gazdaság.

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB