Az UNESCO örökségeinek legszebb házai: a legfrissebb hírek

Az 1946-ban alapított ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete az ember alapvető elveinek és mindent körülvevőinek védelmére dolgozik.
Kulturális szinten természetesen nem szabad elfelejtenünk a bolygón lévő eszközök végtelen listáját, amely az évek elhaladása ellenére jelentős történelmi hátteret hordoz. Még az ingatlanszektor is, a miénk, a csodálatos zárójelek szerves része, és ma úgy döntöttünk, hogy felfedezünk valamit.
Itt egy rövid, de érdekes cikk az Ön számára arról, hogy mely házakat ismerik el UNESCO Világörökségi helyszíneként 2019-ben!

Ezek házak, kastélyok és rendkívül egyedi helyek, amelyek szótlanul hagynak!

Kezdjük az elsővel: a vízesés házával. A „Kaufmann-ház” -nak is nevezik, a tulajdonoshoz képest a modern építészet és az érintetlen táj klasszikus kombinációja. Egy igazi ékszer, amely a legszebb természetbe merül. Ez az épület valójában pontosan a vízesés felett helyezkedik el, amelyet a hely jellegzetes növényzete vesz körül, és a sziklák, amelyek garantálják az erős festői hatást.

A kis elvarázsolt sarok mögötti építész tervezte a házat a „szerves építészet” fogalmának kihasználásával, amely a mesterséges környezet és a természet közötti egyensúlyra törekszik.
Ez egy igazi új bejegyzés, figyelembe véve, hogy csak ebben az évben szerepel az UNESCO lakások listáján.

Kevésbé fiatal, mint az előző, de a legismertebb a híres Casa Batllò, Antonio Gaudì. A szerkezet egy meglévő épületen alapul, de igazán eredeti, környező épületekkel módosult. Az épület homlokzatát gazdagítja az úgynevezett majolika és a csodálatos ólomüveg. Ehelyett az erkélyek felidézik a koponyák és az emberi csontok alakját, a "Casa delle Ossa" nevét. 2005-ben visszatért az UNESCO világörökségébe.

Olaszország helyett egy jelentős művészeti örökség szóvivője jól védett, a Villa Almerico Capra, a „La Rotonda” néven ismert. A konstrukció Palladio Andrea zseniének eredménye, aki a házat 1566 és 1567 között tervezte. A szerkezet tipikus elemei erősen emlékeztetnek a klasszikus kultúrára. Valójában a jónoszlopok, a gólyák és a fő görög isteneket emlékeztető szobrok jelennek meg. Rendkívül elegáns villa, formákkal és mindenekelőtt egy szimmetriával, amely valódi modellt alkotott a következő évszázadok építészetéhez.

Goethe író maga, miután meglátogatta, azt írta, hogy soha nem látta az építészeti művészetet, hogy megérintje az ilyen nagyszerűségeket.


Végül, de nem utolsósorban, kétségtelenül a Loire-völgy kastélyai. Körülbelül 300 történelmi épület komplexuma, amelyek a 10. században születnek. Számos francia nemes számára nyári rezidenciákként épültek, jelenleg turisták ezreinek vonzereje. A leghíresebb a Chenonceau-kastély, amelyről híres, hogy Caterina de 'Medici lakott.

Reméljük, hogy újra beszélhetünk és tájékoztatjuk Önt arról, hogy mennyi művészeti szépséget lehet kombinálni az ingatlanszektorral!

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB