Olasz ingatlanpiac: növekszik vagy visszaesik?

2017 nem volt alkalmi év, különösen Olaszország és különösen az ingatlanpiac esetében. Ebben az időszakban valójában az egész gazdaság a globális válság áldozata volt, de az egyik szektor, a miénk, elérte a legmagasabb szintet.

A számtalan befektető jelenlétéből adódó gyors ütemű tranzakciók és a gazdasági sebesség, főként külföldről, általában megnövelte az egész olasz rendszert, és ez utóbbi számára optimista változást eredményezett.

Sajnos a következő évben visszafogást észleltek számos olyan tényező miatt, amely még mindig nem tűnt el teljesen az olasz félszigetről.
Tény, hogy 2018-ban az ingatlanügyletek mintegy 22% -kal csökkentek, ami az Európai Unió általános helyzetéhez képest alacsony ütés.

Miért utazott Olaszország mindig a jelenlegi állapotban?
Elemezzük a helyzetet együtt.

Elsősorban két alapvető fontosságú elemet azonosíthatunk. Az elsőt politikai bizonytalanság okozza, amely továbbra is fennáll a rendszerindításban, és az exponenciális szintek exponenciális növekedéséhez vezetett, továbbá számos hitelhez való hozzáférés lehetőségének fokozatos lassulása mellett.

  Ezt az utolsó elemet nem szabad alábecsülni, figyelembe véve, hogy az olasz ingatlanpiac szorosan kapcsolódik és kapcsolódik a banki hitelekhez, és ugyanazon piacok volatilitásának növekedése fontos súlyt kapott. Sajnos a legtöbb külföldi befektető úgy döntött, hogy más helyszíneket választ.

A második tényező, amely az olasz gazdasági és ingatlanrendszert nehéz helyzetbe hozta, még akkor is, ha sokkal kisebb mértékben, az alapanyag hiánya, vagyis az ingatlan. Általánosságban elmondható, hogy 2018 nem volt teljesen negatív év, de a piac csak bizonyos központokra összpontosított, mások hátrányára. Milánó volt az ingatlan tőke, amelyet Róma követett. Stabil szegmensek, de a valóság pontos tipológiájára irányulnak: városi.

Mi várható 2019-re?

A bizonytalanság és a töredezettség két olyan jellemző, amely nem tűnik elhagyni Olaszországot, de vannak is indokolt okok, hogy reménykedjenek. Az ingatlanpiac növekedését segítő legfontosabb ágazatok a logisztika és a kiskereskedelem.

A 2019-et sok elvárás nélkül avatták fel, azzal a félelemmel, hogy a stagnálás és a regresszió egy fázisa megérkezhet. A remény a külföldi fővárosokra bízik, hogy az olasz kultúra szerelmesei és a sokszínű és egyedi valóság együttélése miatt továbbra is behatolnak a „Bella Italia” -ba.

 Ráadásul reméljük, hogy a rendszer képes lesz ismét felemelkedni a túlzottan elfojtott és a különböző gazdasági ágazatokat érintő bankrendszerek egyszerűsítésének köszönhetően.

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB