Ingatlan és politikai bizonytalanság: Európában ez történik

Az európai ingatlanpiacról évente több beszámoló áll rendelkezésre. A legfrissebb megállapítások szerint azonban úgy tűnik, hogy ez az időszak nem különösebben virágzó Európában, és a bizonytalanság és a befektetők bizonytalansága hullámzott fel.
Bár egyes országok, például Olaszország képesek meglehetősen magas értékesítési trendeket fenntartani, általában úgy tűnik, hogy a politikai éghajlat és a különböző országok közötti nemzetközi kapcsolatok olyan gyenge pontok, amelyek az idő múlásával a különböző feszültségekbe kerültek. „gazdaság.
De mi volt a blokád fő oka?

Az általános politikai instabilitással párhuzamosan a kamatlábak növekedése is meghatározó tényező volt a befektetők számára az ingatlan helyének és típusának kiválasztásában. A széles körben elterjedt pesszimizmus különösen azokban az országokban érezhető volt, ahol jelenleg kevéssé ösztönözhető a geopolitikai légkör.
A szinte végtelen listán kívül kétségtelenül azonosíthatjuk Angliát, amely Brexit áldozataként minden nyereségpont csökkenését látta, különösen az angol téglában.
Egy másik olyan tényező, amely ebben a szektorban problémákat hozott, a hatalmas külföldi tőke, különösen az ázsiai jelenléte volt, amely jelentősen csökkentette a különböző ingatlanok piacán rendelkezésre álló választékot. Azok a nemzetek közül, amelyek idegennek tűnnek ebből a kritikus területből, az első helyet Portugáliának, a lisszaboni kapitánynak nevezzük, amely a politikai stabilitásnak és a kiváló életminőségnek köszönhetően megnyerte a befektetők szívét.

 A berlini, dublini, frankfurti és madridi városok követték az európai téglából való általános bizalmatlanság elleni védekezés érdekében alkalmazott stratégiát, amely az ingatlanárak növelésére irányult, különösen a luxus lakossági piacon (+ 6%).
Az Európát váró növekedés a tavalyi évhez képest gyengébbnek tűnik, és egy virágzó ingatlanpiac koronázza, és mindenekelőtt állandó változás mellett. Az eladási idők is növekednek az előző évekhez képest. A ház több mint 140 napig marad a piacon nagy városokban, míg a 160 nap a kisebb önkormányzatokra jellemző szám.
Általánosságban elmondható, hogy az ingatlanpiacot jellemző tényezőket befolyásoló változók vizsgálatakor nem tudjuk figyelmen kívül hagyni a konkrét elemeket. Ezek közül meg kell említeni az épületek korszerűsítésének szintjét.

Az utóbbi években számos épületet módosítottak és felújítottak. Különösen a befektetők igényei megváltoztak, és jelenleg kisebb, de intelligens és zöld otthonok választanak. De ezeknek az előjogoknak, valamint maguknak az épületek megvásárlásának költségeinek növekedését is igénybe kell venniük.
 És ha a Kelet-Tigris nem tűnik megállítani az innovációra való rohanást, ebben az esetben nem mondható el ugyanaz az európai kontinens, amely határozottan idősebb és megtörtént a történelemben és a védendő történelmi kulturális örökséggel. Reméljük, hogy a történelem, a kultúra és a hagyományok védelmének szükségessége nem túl nagy terhet jelent, hogy ne engedje Európának az ingatlanpiacon haladni.

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB