Amikor még a luxusszegmens válságba kerül: a legfrissebb hírek

Amikor a luxusszegmensre utalunk, mindent gondolhatunk, kivéve egy szót: válság. Ismert, hogy a fő befektetők, akik kapcsolódnak ehhez a valósághoz, úgy tűnik, hogy soha nem lesznek kritikus pillanatok, tekintetbe véve a cél típusát.
És mégis, a valóság nem mindig felel meg a kollektív képzeletnek.

A Prime Global Cities legfrissebb jelentése szerint, amely a lakossági luxuspiaci árak mozgásának nyomon követésével foglalkozik mintegy 46 országban, az elmúlt évtől 2019 júniusáig az árak exponenciálisan emelkedtek a luxuspiacon, átesés ugyanabban az ágazatban.

A vizsgált különféle városok között Berlin vezet az évenkénti magasabb növekedési rátával, ezt követi Frankfurt, amely azonban az európai átlaggal összhangban mindig versenyképes árakat tart fenn. A rangsor 35 legnagyobb városa 78% -os áremelkedést jelentett az előző évekhez képest. A fennmaradók között ehelyett visszaesés mutatkozik, ideértve Isztambul (-9%) és Vancouver (-13%).

Hat európai város uralja az első tízöt. Ezek közül megemlítjük Párizst és Madridot, amelyek hasonló tendenciát követnek, pontosan 5 és 5,2 százalékponttal. A jelenlegi variációkat a különbözõ kerületekben lévõ eltérõ realitások adják.

Részletesen:

Madridban, olyan területeken, mint a Chamberí és a másodlagos kerületek, valóban meglepő eredmények mutatkoznak. Párizsban a Rive Gauche, különösen a 6. és a 7. kerület, átállási helyzetben van, hogy helyreálljon, miután 2017-ben 11% -kal emelkedett az árak.

Ehelyett Kínában a főváros, amely megnyitja a rangot, Peking, 4,5 százalékponttal több, mint tavaly. Közvetlenül a következő helyen áll Guangzhou (2,7%), optimizmussal az igazán burjánzó ingatlanban.

Hongkong, annak ellenére, hogy új infrastrukturális projekteket fogadott el, többek között határokon átnyúló szinten, úgy tűnik, hogy az árak tekintetében nem történt valódi növekedés. Ez valószínűleg annak a jelenlegi politikai instabilitásnak köszönhető, amely egy kicsit visszatartja a luxus ingatlanját.

Még Szingapúr sem képes megjelenni, ahogyan szeretné, és még akkor is, ha az utóbbi hónapokban nagyszámú vételi és eladási szerződést írtak alá. De nem elég ahhoz, hogy említést érdemel.

Összefoglalva: a helyzet nagyon változatosnak tűnik, ugyanakkor instabil. Néhány terület annak ellenére, hogy lehetősége van magasabb árakat kivetni, küzd annak érdekében, hogy meggyőző igényt találjon, valószínűleg az ingatlanpiac iránti alacsony bizalom miatt. Más körülmények között azonban éppen az ilyen erős elemek hiánya, például a befektetők fókuszpontjainak hiánya vezet arra, hogy változtassanak.

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB