2018-as rekord és ingatlanpiaci előrejelzések Törökországban

A törökországi 2018-as év az ingatlanpiac számára fontos volt, a valóságban elért rekordok különbözőek voltak, meghaladva a közgazdászok által meghatározott küszöbértékeket, különösen az utolsó negyedévben. Ezeknek az eredményeknek a támogatására kétségtelenül az volt a jogalkotási módosítások folyamata, amelyek az ingatlanfejlesztők kampányainak újjáéledéséhez, valamint a bankok felé fordították a kínálat és a kereslet (különösen a külföldi) összehangolását.
Egy százalékos szinten nagyon magas értékről beszélünk, mintegy 80% -kal több, mint 2017-ben. 40 ezer volt az ingatlanpiacon értékesített ingatlan, szemben a 2017-es 22 ezerrel. Az első választás nyilvánvaló okokból Isztambul volt, a csodálatos föld fővárosa.
A külföldi befektetők 2018 ingatlanot vásároltak 2018 utolsó negyedévében, és várhatóan ez a tendencia az éppen megkezdett évben is folytatódik. Közvetlenül a főváros után, a török tégla legnépszerűbb városainak rangsorában, Antalya, egy varázslatos hely, a lélegzetelállító vízesésekkel és a római kori várakkal.
 Itt nyilvánvalóan alacsonyabb a megvásárolt ingatlanok száma, de még mindig fontos (körülbelül 7500 lakóegység kiszámítása). A harmadik helyen Piazza Bursa, a mecsetek városa és az Uludag Nemzeti Park otthona, amely nagyon híres a sí szerelmeseinek. Több mint 2000 értékesített ingatlan: ez a szint elérte ezt a várost. Ha ezek az adatok, amelyek az éppen befejezett évet jellemezték, akkor nem kevesebb az az, ami az éppen megnyitotthoz kapcsolódik.
Az Isztambul Konstruktorok Szövetsége (INDER) szerint a tavalyi törökországi ingatlanértékesítés terén elért rekord meghaladta az 1,4 millió dollárt, annak ellenére, hogy a betéti kamatok 30% -kal növekedtek. 2019 első negyedévében, épp ezért a betéti kamatok problémája miatt, korlátozhatja a várható fellendülést, de az is igaz, hogy ugyanezek az arányok is csökkenhetnek és ésszerűbbek az év során.
Nagy a bizalom a befektetők iránt, ugyanazok, amelyek több mint 1,5 millió tőkét adtak hozzá Törökországban (a vásárlás és az építés között). A potenciális vevőkkel létrejött szövetség valódi dominóhatást váltott ki az értékesítésre, de a lízingekre is. És a török kormány átvette a labdát, hogy kihasználja ezt a nagyszerűséget.
Mind az ingatlanszektor, mind a török gazdaság még soha nem látott mértékű modernizációt ért el.
A kereskedelmi ingatlanok is nagy érdeklődést váltottak ki a keresleti oldalon. A török gazdaság különböző előnyei közül kétségtelenül azonosítjuk a csökkent adókat és a találékonyságot, a jól összekapcsolt hazai piac jelenlétét, a kelet-nyugati központosított pozíciót, Európát Ázsiát és Afrikát, a befektetési környezetet liberális és reformista és versenyképesség, amely a szomszédos nemzetekkel versenyez.
Mit mondhatnánk, hogy Törökország számára ez az év nagyon jó kezdett!

Kapcsolódó hozzászólások

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB