Marokkó és az ingatlanok hozama: ígéretes fellendülés

Ellentétben számos arab országgal, amelyeket gyakran belső háborúk okoznak, Marokkó jelentős politikai stabilitással rendelkezik. A nagyon gyors gazdasági növekedés, a munkanélküliség csökkenése, valamint a lakóövezetek javítását célzó számos program, különösen a kevésbé gazdag társadalmi osztályok javára, csak néhány, Marokkó erősségét képviselő elem.

A lassú demokratizálódás és a külföldi országok felé való nyitás valóban érdekes előnyöket jelentett e nemzet számára. Először is, az ingatlanszektor.

Mind a kínálati oldal, mind a keresleti oldal jól illeszkedik a tégla piac kölcsönös érdekei és stabilitása szempontjából. Az épület tulajdonosainak megtérülése hosszú távon is kielégítő, míg a potenciális befektetők számára a marokkói piac olyan megoldásokat kínál, amelyek szorosan kapcsolódnak a művészi területhez és a zöld felé irányulnak.

Most elemezzük a tulajdonságok árát. A marokkói központi bank szerint 2018-ban az ingatlanárak országos skálájának indexe 0,9% -kal, lassú és minimális növekedéssel nőtt az előző évi nulla növekedéshez képest, az apartmanok 1,5% -kal, és történelmi villák 6% -a.

Az év elején 2019-ben a fővárosokban az épületek átlagos ára körül a következő növekedések és csökkenések voltak megfigyelhetők.

Rabat + 3,7%
Casablanca + 1,5%
 Marrakech - 5,5%
 Tangier + 1,7%

Általában a földárak 2018-ban 2,4% -kal csökkentek, 2017-ben 1,8% -kal, 2016-ban pedig 6% -kal.
Jó megjegyezni, hogy ezek az értékek teljesen eltérnek az előző évtizedtől, amikor a GDP jelentős növekedése nem érte el az ilyen kielégítő eredményeket (széles körben).

Általában tehát azt mondhatjuk, hogy a marokkói ingatlanpiac megtérülése pozitívnak bizonyul, annak ellenére, hogy a tranzakciókkal kapcsolatos költségek valóban magasak.

De mi az ingatlanárak Marokkóban?

Ami az úgynevezett Riadot, a marokkói kultúra tipikus házait illeti, négyzetméterenként 2400 dollárról indul. Az 500 négyzetméteres riad eléri az 1 millió dollárt, az elmúlt években az előző 1,5 millió dollárhoz képest.
Ez az árcsökkenés nyilvánvalóan ösztönözte a keresleti oldalt, ami nagy tőkét, főleg külföldi tőkét hozott, minden szektor e meleg és lenyűgöző területére.

A mozaikokkal teli, csempézett udvarra néző nagy nappalik ezeknek az otthonoknak az alapját képezik, amelyek különösen érdekesek a Millennialokban, akik, még ha csak átmenetileg is, igazán egyedülálló marokkói életélményt kívánnak élni.

Gyorsan növekvő kereslet és egy olyan ajánlat, amely kielégíti ezt az egyedülálló és erős piacot. Mik az előrejelzések az elkövetkező hónapokra?

Nem könnyű tudni, de amit tehetünk, reméljük, hogy ez a pozitív hullám megszakíthatatlan marad.

Keresés a Realigro-ban

 

    Számla Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferenciák

      A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

      Beállítom most Ne mutassa újra
    BB